Nejnovější články » Zajímavosti

Země živitelka představí již tento týden na 500 vystavovatelů

20.8.2018,

Již 23. - 28. srpna se na českobudějovickém výstavišti uskuteční 45. ročník největšího a nejvýznamnějšího agrosalónu svého typu Země živitelka. Letos s podtitulem 100 let českého zemědělství.

6 dnů trvající veletrh představí více než 500 vystavovatelů na více než 21 000 m² výstavních ploch. Návštěvníci se mohou těšit na nejširší nabídku většiny zemědělských oborů na jednom místě, novinky z oborů zemědělské techniky, myslivosti, včelařství, rybářství, potravinářství a chovu hospodářských zvířat, komplexní prezentaci zemědělství od historie po současné trendy, novinky v oblasti výzkumu a mnoho dalšího. Jednotlivé zemědělské obory budou prezentovány napříč celým areálem, budou mít své pavilony a svůj vlastní program.

Téma letošního ročníku “100 let českého zemědělství” se bude prolínat všemi oblastmi agrosalónu. Návštěvníci zde budou moci zhlédnout historické stroje i nejmodernější techniku, bude připravena i speciální expozice chytrého zemědělství (IOT) a zemědělství budoucnosti. V rámci slavnostního večera budou vyhlášeni a oceněni nejvýznamnější zemědělci československé historie. S 10 nejvýznamnějšími nominovanými zemědělskými osobnostmi z posledních 100 let se budou moci návštěvníci seznámit na panelech rozmístěných napříč areálem.

Novinkou letošního ročníku bude Pavilon nejlepších vín České republiky, v němž se představí, jak již název napovídá, ta nejlepší vína, která Česká republika nabízí. Návštěvníci se mohou těšit i na European Angus Show - prezentaci Českého svazu chovatelů masného skotu a jejich evropských partnerů na předvadišti. Na stejném místě se představí i další český unikát - starokladrubský kůň, Zemský hřebčinec Písek a Asociace svazů chovatelů koní České republiky.

Již tradiční součástí Země živitelky jsou Národní dožínky, odborné semináře a bohatý doprovodný program. Chybět nebudou ani aktivity pro děti - dětský zemědělský koutek, živá farma, dýňobraní, lesní škola či naučná stezka. Zatímco si děti budou hrát a poznávat, rodiče si budou moci vychutnávat první letošní burčák či nabídku univerzitních minipivovarů.

Foto: archiv agrosalónu Země živitelka