Země živitelka představí již tento týden na 500 vystavovatelů

Země živitelka představí již tento týden na 500 vystavovatelů 

Již 23. - 28. srpna se na českobudějovickém výstavišti uskuteční 45. ročník největšího a nejvýznamnějšího agrosalónu svého typu Země živitelka. Letos s podtitulem 100 let českého zemědělství.

6 dnů trvající veletrh představí více než 500 vystavovatelů na více než 21 000 m² výstavních ploch. Návštěvníci se mohou těšit na nejširší nabídku většiny zemědělských oborů na jednom místě, novinky z oborů zemědělské techniky, myslivosti, včelařství, rybářství, potravinářství a chovu hospodářských zvířat, komplexní prezentaci zemědělství od historie po současné trendy, novinky v oblasti výzkumu a mnoho dalšího. Jednotlivé zemědělské obory budou prezentovány napříč celým areálem, budou mít své pavilony a svůj vlastní program.

Téma letošního ročníku “100 let českého zemědělství” se bude prolínat všemi oblastmi agrosalónu. Návštěvníci zde budou moci zhlédnout historické stroje i nejmodernější techniku, bude připravena i speciální expozice chytrého zemědělství (IOT) a zemědělství budoucnosti. V rámci slavnostního večera budou vyhlášeni a oceněni nejvýznamnější zemědělci československé historie. S 10 nejvýznamnějšími nominovanými zemědělskými osobnostmi z posledních 100 let se budou moci návštěvníci seznámit na panelech rozmístěných napříč areálem.

Novinkou letošního ročníku bude Pavilon nejlepších vín České republiky, v němž se představí, jak již název napovídá, ta nejlepší vína, která Česká republika nabízí. Návštěvníci se mohou těšit i na European Angus Show - prezentaci Českého svazu chovatelů masného skotu a jejich evropských partnerů na předvadišti. Na stejném místě se představí i další český unikát - starokladrubský kůň, Zemský hřebčinec Písek a Asociace svazů chovatelů koní České republiky.

Již tradiční součástí Země živitelky jsou Národní dožínky, odborné semináře a bohatý doprovodný program. Chybět nebudou ani aktivity pro děti - dětský zemědělský koutek, živá farma, dýňobraní, lesní škola či naučná stezka. Zatímco si děti budou hrát a poznávat, rodiče si budou moci vychutnávat první letošní burčák či nabídku univerzitních minipivovarů.

Foto: archiv agrosalónu Země živitelka 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Země živitelka představí již tento týden na 500 vystavovatelůZemě živitelka představí již tento týden na 500 vystavovatelůZemě živitelka představí již tento týden na 500 vystavovatelů
 

Mohlo by se ti líbit...

Výstaviště České Budějovice nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!