Táhneme na Soundtrack: 5 výletů za hranice Poděbrad

Táhneme na Soundtrack: 5 výletů za hranice Poděbrad 

Míříte do lázeňského města na festival filmové hudby Soundtrack o posledním prázdninovém víkendu? Máme pro vás pět tipů na výlety do 20 kilometrů okolo Poděbrad, které zvládnete autem, vlakem nebo na kole.

1. Radim

Obec nedaleko města Pečky má skutečný unikát – zámek ve stylu saské renesance. Podobných v tuzemsku najdete jen pár, třeba v Benešově nad Ploučnicí nebo Horním Slavkově. Radimský zámek nabízí tři prohlídkové okruhy, z toho jeden speciální pro děti; interiéry si však můžete prohlédnout pouze o víkendu. Za příznivého počasí se můžete zchladit na zdejším koupališti.

Vzdálenost od Poděbrad: 13 km

2. Kersko

Se šípkovou, nebo se zelím? Proslulé Slavnosti sněženek si můžete připomenout v hájence v Kersku, ve které se dosud nachází restaurace a podávají se zde převážně zvěřinové speciality. Za vidění rozhodně stojí i lesní ateliér Kuba nebo chata samotného Hrabala, která je dnes ale v soukromém vlastnictví. Pokud budete mít dostatek času, můžete si projít naučnou stezku věnovanou spisovateli. A nezapomeňte ochutnat Svatojosefský pramen.

Vzdálenost od Poděbrad: 20 km

3. Chleby

První porevoluční soukromou zoo můžete navštívit v Chlebích severozápadně od lázeňského města. Ač je zahrada poměrně malá, domov zde mají i exotická zvířata, jako například gepardi, lemuři, velbloudi, klokani nebo surikaty. Nejnovějším zdejším přírůstkem jsou opice langur duk, které se narodily koncem června. Pokud jste odvážlivci, můžete si v zoo objednat zážitkový program a stát se na den ošetřovatelem zvířat.

Vzdálenost od Poděbrad: 12 km

4. Libice nad Cidlinou

Polabí je bohaté na cyklostezky, takže pokud rádi objevujete nová místa na kole, nezapomeňte si ho vzít s sebou na festival. Nenáročný výlet vás čeká podél řeky k malebnému soutoku Labe a Cidliny, a pokud pojedete dál do Libice nad Cidlinou, uvidíte Slavníkovské hradiště, kde byl v 10. století přemyslovskými vojáky vyvražděn tento slavný rod.

Vzdálenost od Poděbrad: 6 km

5. Kolín

Milovníci církevních památek by neměli minout Kolín. Zdejší nepřehlédnutelnou dominantou je gotický kostel sv. Bartoloměje. Město však láká na další zajímavá místa, třeba synagogu blízko náměstí nebo židovský hřbitov, jenž je druhý nejstarší i největší v Čechách. V Městském divadle se nachází galerie, která aktuálně hostí výstavu netradičních portrétů Londýna očima fotografky Niny Bumbálkové.

Vzdálenost od Poděbrad: 18 km

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Zámek Poděbrady nabízí i další akce

Místo konání: Zámek Poděbrady

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!