Goo Goo Dolls se svým hitem Iris rozezpívali Lucerna Music Bar

Goo Goo Dolls se svým hitem Iris rozezpívali Lucerna Music Bar70%

Američtí Goo Goo Dolls vrátili pražský Lucerna Music Bar na jeden večer zpět do devadesátek.

Byť rocková hudba stále vydělává nejvíce peněz, už v populární hudbě neudává trendy jako v devadesátých letech. Z čeho dnes kapely jako U2 – kteří žebříčku výdělečnosti vévodí – atd. těží, je nostalgie. Někdo tomu říká nostalgie a někdo zase ohřívání včerejší večeře. Mnozí čeští fanoušci Goo Goo Dolls ale doposud měli možnost si k včerejší večeři jen přivonět, neboť americké duo zde za svou dvaatřicetiletou kariéru vystoupilo v neděli (12. 8.) historicky poprvé.

Zdá se, že vrcholu své kariéry dosáhli Goo Goo Dolls už dávno, když v roce 1999 obdrželi tři nominace na cenu Grammy za svou filmovou skladbu Iris. Může to znít jako paušalizace celého jejich působení, ale snad ve všech případech se na internetu jako nejvýraznější přívlastek Goo Goo Dolls objevuje hlavně jejich “role” ve snímku Město andělů (City of Angels). Hlavním dilematem před návštěvou koncertu tedy bylo, zda jde opravdu o kapelu s úspěchem založeným na jednom zásadním hitu. 

Ohřívání včerejší večeře?

Goo Goo Dolls vtrhli na pódium půl hodiny po tom, co dozněl poslední tón české rockové hopsačky Nano. Dvojice Johnny Rzeznik (zpěv, kytara) a Robby Tukac (zpěv, baskytara) sdílela pódium s tříčlenným doporovodem (kytara, klávesy, bicí). Skromné pódium doplňovalo promítané statické logo Goo Goo Dolls, žádné zbytečné příkrasy. 

 

Set byl poskládán tak, aby nenenudil – popové popěvky střídaly rockové vypalovačky. Ležérně oděný Rzeznik mezi skladbami bavil publikum vtipnými poznámkami a Tukac, kromě toho, že svou hru doprovázel pozoruhodnými tanečními kreacemi, Rzeznika několikrát vystřídal u mikrofonu. Z obou muzikantů sálala čirá radost z hraní, která ještě vyeskalovala, když si s nimi bezmála celý klub zapěl jejich největší hit. Goo Goo Dolls se svou skromnou, ale přesto poctivou show, vrátili Lucernu do devadesátek; kdo ale čekal včerejší zbytky, dostal to pěkně začerstva. 

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!