Goo Goo Dolls se poprvé představí českému publiku

Goo Goo Dolls se poprvé představí českému publiku 

Americké rockové duo Goo Goo Dolls si svou největší slávou prošlo v devadesátých letech. Zajistila jim ji především filmová skladba Iris, ale i další hity. V rámci turné kapela 12. srpna rozezní pražský Lucerna Music Bar.

Goo Goo Dolls byli založeni v roce 1985 jako trio ve složení Johnny Rzeznik (kytara a zpěv), Robby Tukac (baskytara) a George Tutuska (bicí). Dnes z původního složení zbyli jen Rzeznik a Tukac. Původní název uskupení byl The Sex Maggots a nejprvé hráli jen cover verze; s autorskou tvorbou přišli až později.

První album pod eponymním názvem vydali roku 1987 už jako Goo Goo Dolls. Následovaly další tři desky, ale první větší úspěch získala kapela až s pátou dlouhohrající nahrávkou A Boy Named Goo (1995) se singlem Name, jenž si vedl dobře v amerických hitparádách. Dodnes Goo Goo Dolls vydali třináct desek, jichž se doposud prodalo více než 12 milionů kopií.

Ve svých počátcích hráli Goo Goo Dolls syntézu rocku a punku, ale postupem času začala jejich hudba nabírat na melodičnosti. S úspěchy v rádiích se začali stále více přiklánět k popu. Vrcholem jejich kariéry byly tři nominace na Grammy za filmovou píseň Iris, která zazněla ve snímku Město andělů (City of Angels). Nejen se svým největším hitem Goo Goo Dolls tuto neděli (12. 8.) poprvé zavítají na české pódium. 

Foto: oficiální stránky Goo Goo Dolls

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!