HammerFall, Amaranthe či Epica otřesou moravskokrumlovským zámkem. Koná se zde třetí ročník festivalu Rock Heart

HammerFall, Amaranthe či Epica otřesou moravskokrumlovským zámkem. Koná se zde třetí ročník festivalu Rock Heart 

Metalový open-air festival Rock Heart se už po třetí uskuteční v okolí zámku v Moravském Krumlově. Během dvou let z malého festivalu se čtyřmi zahraničními hosty vyrostla akce, která má letos na programu dvanáct zvučných zahraničních hvězd. Hlavní program bude probíhat od pátku 17.8. do soboty 18.8.

HammerFall, Sodom, W.A.S.P nebo Epica – to je jen špetka jmen, jež vystoupí na třetím ročníku festivalu Rock Heart v Moravském Krumlově. Z britské metropole přijedou také mistři extrémně rychlých kytarových rifů a sól Dragonforce, německou hudební scénu budou reprezentovat AXXIS či Primal Fear. Dánsko-švédská skupina Amaranthe předvede, čím uchvátila zlínský klub Masters Of Rock Cafe a skuteční hudební fajnškmekři jistě ocení vystoupení GUSE G – kytarového virtuóza, který hrál po boku Ozzyho Osbourna. Vůbec poprvé na pódiu Rock Heartu vystoupí folk metalová kapela – holandští vikingové Heidevolk se svým paganským metalem.

Letošní ročník přináší hned několik novinek. Kromě rozšířené nabídky kempů a parkovacích zón je pro všechny nedočkavce připravena warm-up párty, která proběhne ve čtvrtek od 18 hodin, kdy vystoupí hardcorová kapela ze Znojma Stay Down. Z Prahy do Moravského Krumlova přijedou také DYMYTRY, kteří rozžhaví pódium od půl osmé. Skupinu v roce 2003 založil Jiří Urban ml., syn Jiřího Urbana, zakladatele kapely Arakain, která zakončí warm-upový čtvrteční večírek. Takže, kdo ví, třeba si střihnou nějaký společný song. Všichni, kdo váhali, zda přijet do areálu už ve čtvrtek, mají nejeden důvod vzít si v práci aspoň půldenní volno. 

I v pátek a v sobotu se metalheads mohou těšit hned na několik skvělých tuzemských partiček. Za zmínku stojí například pražská thrash metalová kapela Kryptor, ostravská mlátička Malignant Tumour, držitelé Výročních hudebních cen – Anděl v kategorii "hard and heavy", nebo novojičínští Porta Inferi, kteří se představí v čele s novým frontmanem a zpěvákem Radimem Korbelem.

Festival Rock Heart každoročně přiláká do Moravského Krumlova tisíce návštěvníků jak z České republiky, tak ze zahraničí. Hudební program nabitý legendami světové i tuzemské rock-metalové scény a mimořádná atmosféra, kterou podtrhuje prostředí překrásného zámeckého amfiteátru. To jsou hlavní atributy Rock Heartu, který se vryl do srdcí návštěvníků hned při své premiéře, která se odehrála pod taktovkou ikonických HELLOWEEN v roce 2016. O rok později se ambiciózní festival rozrostl do dvou dní, během kterých na pódiu Rock Heartu převedli svoji show bohatou na pyrotechniku a světelné efekty švédští AMON AMART, stále populárnější německá kapela POWERWOLF nebo finské stálice LORDI a SONATA ARCTICA.

Letošní ročník festivalu se uskuteční od 17. do 18.srpna. Vstupenky jsou k zakoupení na rockheart.cz. V tuto chvíli zbývá méně než 500 vstupenek, pokud jste tedy doteď váhali, už není nač čekat!

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!