Vizovické Trnkobraní vstupuje do druhé padesátky. Vsází na Jarka Nohavicu, Arakain i Mig 21

Vizovické Trnkobraní vstupuje do druhé padesátky. Vsází na Jarka Nohavicu, Arakain i Mig 21  

Na svůj 51. ročník zve všechny fanoušky hudebně-švestkový festival Vizovické Trnkobraní, který se uskuteční v pátek a v sobotu 17. a 18. srpna ve Vizovicích. Po jedenácti letech na něm vystoupí Jarek Nohavice. Organizátoři lákají i na Arakain s Lucií Bílou a kapely Divokej Bill, Mig 21, Mandrage či Jelen.

Hudební program Vizovického Trnkobraní, které se koná v areálu likérky Rudolf Jelínek, proběhne hned na dvou scénách. Kromě již zmíněných hudebníků vystoupí i Mirai, Wohnout, zpěvačka Ewa Farna, Argema, Visací zámek, Portless, Desmod a mnoho dalších. Festival ale vsází i na lokální interprety. Pódium tak bude patřit i kapelám Fleret, hudebnici Zuzaně Šulákové i formaci Šamat, jež vyhrála talentovou soutěž Zahraj si s kapelou na Trnkobraní, která proběhla na Facebooku. 

Festival ale neláká jen na zvučná jména české hudební scény. Připraveno je rovněž stand-up vystoupení Komiků s.r.o. Bránice návštěvníků rozhýbou Lukáš Pavlásek, Daniel Ferenc, Adéla Elbel či Miloš Knor. Ani letos pak nebude chybět populární soutěž v pojídání švestkových knedlíků, která je otevřená pro širokou veřejnost. Její moderace se ujme Patrik Hezucký a Michal Kavalčík. Sladkou pochutinou se budou v rámci soutěže hudebních jedlíků ládovat i kapely. Šampionem loňského ročníku je partička Visací zámek, které se podařilo sníst 154 knedlíků, v průměru 30,8 na jednoho člena. 

Na knedlících s různými náplněmi si budou moci ale pochutnat i ti, kteří se soutěže nezúčastní. Stejně tak si budou moci prohlédnout i muzeum slivovice. Na své si pak přijdou i filmoví fanoušci, kteří se během sobotního festivalového dne dočkají projekcí snímků, jako jsou Rok ďábla, Zahradnictví: Dezertér, pohádka V peřině či pseudodokument Visací zámek 1982 - 2007. Všechny se nějakým způsobem vážou k interpretům, kteří na Trnkobraní letos vystupují. Děti se budou moci vydovádět k dětské zóně, která nabídne pohybové, výtvarné a tvůrčí dílny, představení loutkového divadla i vystoupení folklorního souboru Vizovjánek.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Areál Likérky Rudolf Jelínek nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!