Živá ulice opět rozezní centrum Plzně. Láká na Baumaxu i Midi Lidi

Živá ulice opět rozezní centrum Plzně. Láká na Baumaxu i Midi Lidi  

Multižánrový plzeňský festival Živá ulice už pomalu klepe na dveře! Pro návštěvníky od 10. srpna chystá dvě scény, jednu v Proluce, druhou v Šafaříkových sadech. Později se přidají i tři hudební stage, na nichž vystoupí známý interpreti i místní kapelky.

Právě hudební program je totiž páteří multižánrové akce, která každý rok oživí plzeňské ulice. Živá ulice během svého sedmého ročníku nabídne deset festivalových dní plných nejen hudby, ale také divadla, jídla, letního kina a módy. Na třech hudebních scénách vystoupí třeba kapela Sto Zvířat, písničkář Xavier Baumaxa, pražští The Chancers či alternativní VOILA. Z plzeňských hudebních formacích letos organizátoři vsadili na kapely Znouzectnost, Frajara Putika, Teepee a Tabasker

“Plzeňské kapely jsou nedílnou součástí festivalu. Máme radost, že máme festivalové stálice, ale dáváme příležitost i mladým kapelám z místní scény, které rozhodně stojí za poslech,” říká dramaturg festivalu Matěj Halaš. “Živá ulice dává velký prostor také nemainstreamové hudební scéně. Chceme návštěvníky festivalu seznámit s projekty, které stojí za pozornost, ačkoli nejsou tak mediálně známé. Řada interpretů, kteří na Živé ulici vystoupí, získala hudební ocenění. Cold Cold Nights i ROLE byli letos nominováni na ceny Apollo. Good Times Only vyhráli cenu Startér,” dodává. 

Progresivní scénu dále zastoupí interpreti, jako jsou Smack, Midi Lidi či Ventolin. V Šafaříkových sadech pak v oblíbeném pop up baru Inspiral Garden vystoupí muzikanti z Koree, Argentiny, Rumunska, Velké Británie, Austrálie i Maďarska. Chybět nebude ani silent party. Jedinečná DJská selekce nabídne výběr hitů v rytmu electro, beats, funky a house. Jak ale bylo již zmíněno, Živá ulice není jen o hudbě.  

Cílem Živé ulice je letos netradičním způsobem připomenout 50 let od okupace Československa Sovětským svazem. “Prostřednictvím různých forem, především divadelních představení, ale i hudebních koncertů a následných setkání a besed, budeme sdělovat skutečné příběhy lidí, kteří jsou výrazně spojeni s rokem 1968,” přibližuje projekt ředitel festivalu Jakub Vedral. V rámci programu se tak návštěvníci dočkají třeba Spitfire Company a inscenace Antiwords ovlivněné dílem Václava Havla. Divadlo Continuo nabídne dokumentární divadlo Poledne. Vystoupí i hudebníci Vladimír Merta, Jaroslav Hutka a Ivo Pospíšil.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!