Kocourfest naváže na úspěšný premiérový ročník. Láká především fanoušky country, folku a bigbítu

Kocourfest naváže na úspěšný premiérový ročník. Láká především fanoušky country, folku a bigbítu  

Láska k muzicírování a občasné účinkování v Klubu Kocour. To spojuje interprety letošního Kocourfestu, který se uskuteční 8. září na dvorku vysočanského Obecního domu.

Svou premiéru zažil Kocourfest teprve minulý rok. Nyní se vrací na místo činu, aby potěšil opět fanoušky nejrůznějších hudebních žánrů, prim bude hrát ale opět country, folk a bigbít. Organizátoři festivalu nemají ambici přitáhnout velké světové kapely a pobavit tak davy diváků. “Kocourfest se od takových megalomanských akcí liší téměř ve všem,” vysvětlují, “místo, kde se druhý ročník Kocourfestu opět koná, rovnou vylučuje jakékoli davové běsnění. Kapacita suterénního Klubu Kocour vybízí k úplně jinému zážitku a stejně tak i skladba pozvaných kapel.” 

A na koho se mohou tedy návštěvníci festivalu 8. září těšit? Chybět nebude duo T'N'T a jejich energický gospel. Prostor dostane rovněž Dušan Bitala s kapelou Jakodoma, folkaři Alfik a KruppEssen či hudebníci Martin Kalenda a Pavel Lipták z populárního Mrakoplaše. Po roce se na festival vrátí také Eliška Walsh, která spolu se svým mužem nabídne precizní fusion country a rocku, i Michal Braxatoris, jenž tentokrát dorazí s celou kapelou. “A zahraje si pochopitelně i duchovní otec celé akce Zdenek Barták se svým parťákem Milanem Kramarovičem,” dodávají organizátoři.  

“Myšlenka uspořádat malý festival na pražském dvorku mě napadla, když jsem se jednou loučil v Klubu Kocour s létem. V tomhle klubu hrajeme pravidelně několikrát ročně, pokaždé obvykle s jinými hosty,” vysvětluje Barták prapočátky zrodu festivalu, “řekl jsem si, jestli by nešlo pozvat všechny najednou na závěr festivalové sezóny a strávit společným hraním jedno příjemné odpoledne.”

Festival se oproti loňskému ročníku dočká několika dramaturgických změn. “Po zkušenostech z loňska vystoupí sice méně účinkujících, ale zato dostane každý z nich tolik času, aby nemusel končit, když je nejvíce rozjetý. A že budou mít vystoupení grády, na to můžete vzít jed,” láká Kocourfest, který slibuje skvěle strávené hudební odpoledne v parádní atmosféře.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Klub Kocour

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!