Podzimní Flédu odstartují taneční ikony Booka Shade

Podzimní Flédu odstartují taneční ikony Booka Shade 

Rok se s rokem sešel a Fléda se opět chystá na svou další sezonu. Hudební klub již odkrývá jména interpretů, kteří na podzim zahrají brněnskému publiku. Letos vše odstartuje berlínské duo Booka Shade, které 14. září přiveze aktuální desku Cut The Strings.

Právě toto album znamená pro Booka Shade, kteří se na hudební scéně objevili před více než dvaceti lety, návrat ke svému původnímu dřevnímu zvuku. „Musíte si najít svůj hudební jazyk, který je rozpoznatelný. My se tou deskou snažíme říct, že jsme zpátky. Přicházíme s novou energií, novými cestami, jak mluvit tímhle naším jazykem. Posouváme ho zase o kus dopředu,“ vysvětluje Arno Kammermeier, jeden z dvojice, pro Futuremag. Brno se však nedočká jen zmiňovaného alba. Na nahrávku totiž navazují další dvě EP – již vydané Quantum Leap v srpnu doplní Dissonanza – ve kterých se duo neustále snaží nalézat nové cesty k housu, tech housu, minimal technu a dalším žánrům, které se v produkci Booka Shade objevují. Na jedné straně tak Booka Shade vychází z bohatýh hudebních kořenů, ty se však s každou nahrávkou rozrůstají do dosud neslýchaných útvarů.

První hudební pokusy Arna Kammermeiera a Waltera Merzingera se datují až do 80. let. Ovšem až následující dekáda umožnila rozvoj nového hudebního stylu – techna, který se stal pro Booka Shade klíčový. „Vydávali jsme tracky, jak to jen šlo. Na začátku nultých let jsme založili spolu s kamarádem Philippem Jungem (aka M.A.N.D.Y.) label Get Physical. Tehdy jsme se začali naplno věnovat pouze Booka Shade a jejich zvuku,“ popisuje Kammermeier začátky vydavatelství, které se v současnosti řadí mezi jednu z nejuznávanějších berlínských hudebních platforem. V roce 2004 slavili Booka Shade úspěch debutového alba Memento. Ocenění od Resident Advisoru i dalších tanečně laděných portálů vyneslo pozvánky na akce a festivaly první kategorie od Lollapaloozu po Tomorrowland. Následná deska z roku 2006 s názvem Movements již jen potvrdila pevné místo berlínského dua v žánrech techna, a ani dalších pět řadových desek na tom nic nezměnilo.

Na Booka Shade se mohou návštěvníci brněnské Flédy těšit 14. září, kdy v klubu odstartuje jeho novou podzimní sezonu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Fléda nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Fléda

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!