Třináct příběhů homosexuálních párů skrze objektiv Roberta Vana představují česká nádraží

Třináct příběhů homosexuálních párů skrze objektiv Roberta Vana představují česká nádraží 

Třináct velkoformátových snímků světoznámého fotografa Roberta Vana pod názvem Jedna láska, jedno manželství objíždí do konce roku nádraží v krajských městech. Do 19. srpna bude výstava k vidění na Hlavním nádraží v Praze.

Portréty gay a lesbických párů, které touží po možnosti uzavřít manželství stejně jako páry heterosexuální, nafotil světoznámý fotograf Robert Vano. Cestující si je mohou prohlédnout na nádražích po celé republice, momentálně se výstava koná na pražském nádraží.

Fotograf objel při fotografování dvojic půl republiky. Vyfotil třináct párů v různých situacích – některé vychovávají děti, jiné společně podnikají. Všichni se milují, chybí jim však právo uzavřít spolu manželství.

Já si myslím, že je úplně jedno jestli se jedná o gaye, lesby nebo to jsou heteráci. Když se dva lidi mají rádi a chtějí se vzít, mělo by jim to být umožněno. Už je to skoro všude, tak nevím, proč by to nemohlo být i u nás,“ poznamenal Robert Vano.

Každý snímek doprovází stručný příběh o konkrétním páru. „Z fotek je patrné, že homosexuální páry řeší stejné problémy a užívají si stejné radosti jako páry heterosexuální. Jeden z nejsilnějších příběhů, který mi utkvěl, je ten, který zažívají Radka s Vendulou. Radka pracuje s dětmi s poruchou autistického spektra a Vendula je lékařka na chirurgii. Obě odvádí denně obrovský kus náročné práce,“ nechal se slyšet šéf pořádající Koalice za manželství Jsme fér Czeslaw Walek.

KDE A KDY MŮŽETE VÝSTAVU NAVŠTÍVIT:

Liberec vlakové nádraží 20. 8. – 2. 9.

Hradec Králové hlavní nádraží 3. 9. – 16. 9.

Pardubice hlavní nádraží 17. 9. – 30. 9.

Brno (prostor v jednání) 1. 10. – 14. 10.

Jihlava nádraží Jihlava město 15. 10. – 28. 10.

Olomouc hlavní nádraží 29. 10. – 11. 11.

Ostrava hlavní nádraží 12. 11. – 25. 11.

Zlín nádraží střed 26. 11. – 9. 12.

České Budějovice železniční nádraží 10. 12. – 21. 12.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Praha Hlavní nádraží nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Praha Hlavní nádraží

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!