RECENZE: Krumlovskou letní noc rozezněly muzikálové melodie

RECENZE: Krumlovskou letní noc rozezněly muzikálové melodie100%

V sobotu 28. července se v českokrumlovské Pivovarské zahradě rozezněly muzikálové melodie. V rámci Mezinárodního hudebního festivalu se zde konal večer nazvaný Pocta Leonardu Bernsteinovi oslavující sté výročí narození slavného amerického skladatele.

Celý program koncertu byl rozdělen na dvě části. V první zazněly melodie z Bernsteinových slavných muzikálů - Candide, On the Town, Wonderful Town a samozřejmě nemohlo chybět několik písní z West Side Story jako například Something’s Coming či Quintet.

Na pódiu se střídali čtyři američtí sólisté broadwayských divadel, kteří jsou zároveň, podle svých slov, i dobrými přáteli: Christiane Noll, Dee Roscioli, Hugh Panaro a Darius de Haas. Během večera zazněly jejich sólové party, duety i písně, které si zazpívali všichni společně. Nejen o skvělý hudební doprovod, ale i o čistě orchestrální party se postarala Severočeská filharmonie Teplice pod taktovkou amerického dirigenta Randalla Craiga Fleischera.  

Druhá část večera patřila dalším muzikálovým melodiím, tentokrát však již z pera různých autorů. Zazněla například píseň Circle of Life z muzikálu Lví král, Bring Him Home z muzikálu Bídníci či Conga z muzikálu On Your Feet. Píseň Stand by Me (Smokey Joe’s Café) Bena E. Kinga sklidila nejen bouřlivý potlesk, ale také diváky roztančila a nastartovala velkolepé finále večera, které následující píseň Don’t Cry For Me Argentina z muzikálu Evita Andrewa Lloyda Webbera ještě umocnila. Excelentně podané Phantom of the Opera a Music of the Night z muzikálu Fantom opery sklidily neustávající ovace ve stoje a žádosti o přídavky. A těch se divákům dostalo hned několik. Skvělý muzikálový večer zakončily hity Mamma Mia a Dancing Queen od skupiny ABBA, které roztančily a rozezpívaly i ty, kteří až do téhle chvíle odolávali.

A jaká byla atmosféra celého koncertu? Představte si teplou letní noc, známé muzikálové melodie, skvělé sólisty i orchestr, sklenku dobrého vína či piva, kulisy historického Krumlova okolo vás a neutuchající potlesk publika žádajícího další přídavek…. zkrátka, tenhle večer stál rozhodně za to!

Názor informuji.cz: 100%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!