David Koller zaplnil Masarykovo náměstí v Uherském Hradišti

David Koller zaplnil Masarykovo náměstí v Uherském Hradišti 

Legenda českého rocku a frontman jedné z nejoblíbenějších kapel David Koller vystoupil v pátek 28. 7. v Uherském Hradišti v rámci Letní filmové školy a zaplnil celé Masarykovo náměstí. Fanoušci se kolem pódia začali seskupovat už hodinu před začátkem akce a těsně před osmou večerní lidé obsadili i přilehlé chodníky na okraji náměstí.

Nástup zpěváka na stage byl epický a za hlasitého potlesku. Hned na úvod zazněly tóny snad nejznámější skladby, kterou všichni očekávali až na samém konci. Pomalejší hit kapely Lucie „chci zas v tobě spát“ tedy otevřel celý večer. U starších věcí se ale Koller dlouho nezdržel a po pár úvodních slovech k publiku vyrazil cestou své sólové tvorby. Publikum rozproudila například energická „Vona říká jo“ a řada přišla i na „Aha“ z alba ČeskosLOVEnsko.

Davida Kollera vidím už po třetí. Dneska jsem přišla na Gypsy love, ta je má nejoblíbenější. Píseň z plánovaného alba společně s Lucií jsem ale ještě neslyšela,“ prozradila jedna z divaček.

David Koller se, jak už je zvykem, nezapomněl zmínit o aktuálním politickém dění a jednu skladbu věnoval „všem estébákům. Publikum přišlo spíše na osvědčené a časem prověřené věci, takže lépe spolupracovalo až při závěrečném setu. Polovina náměstí zvedla ruce nad hlavu a užívala si písně jako „Černí andělé“, „Trumpety“ nebo „Šrouby do hlavy“. Publikum se probudilo a vyžádalo si tak ještě přídavek ze zpěvákovy solové tvorby nazvanou „Nic není nastálo“.

Novou desku chystá na příští rok. S kapelou Lucie se ale vydá na turné už na podzim, uvedou tak  album Evolucie. Jde o spolupráci po šestnáctileté odmlce. Fanoušci už si mohou poslechnout první píseň "Takhle tě mám rád".

Přesně za týden na stejném místě v rámci LFŠ vystoupí Barbora Poláková.

Fotografie: lfs.cz (Jakub Macháček)

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!