Letošní ročník Divadelního léta pod plzeňským nebem zakončí Festival hereckých kapel

Letošní ročník Divadelního léta pod plzeňským nebem zakončí Festival hereckých kapel 

Divadelní léto pod plzeňským nebem se letos rozloučí novinkou, a to festivalem hereckých kapel, který proběhne v sobotu 28. července. Jeviště v Proluce tak uvede nejen herce, ale také jejich skupiny. Návštěvníci festivalu se mohou těšit například na Petra Konáše, Andreu Mohylovou, Viléma Dubničku, Viktora Limru nebo Radka Valentu. Akce potrvá dvaadvacet hodin, poté bude následovat afterparty v Café Papírna.

„Uspořádat Festival hereckých kapel byl už dlouho můj sen. Pro letošní ročník jsme se rozhodli co nejvíce spojit herecké osobnosti působící v kapelách s Divadelním létem. Většina herců pod plzeňským nebem přímo hrála nebo je s ním nějak spřízněna. Ty ostatní doplňují dramaturgickou pestrost festivalového dne,“ říká umělecký ředitel Divadelního léta Vilém Dubnička, který bude Festival hereckých kapel spolu s Viktorem Limrem moderovat. Autorská dvojice Dubnička – Lahoda, hrající výhradně vlastní tvorbu, celý festival ve dvě hodiny odpoledne zahájí.

Na jevišti je zhruba ve tři hodiny odpoledne vystřídá Projekt Genius noci s poutavými komorními skladbami na texty nesmrtelného básníka Charlese Bukowského.

Se svou kapelou Orchestr vystoupí také Petr Vodička, který doposud sice s Divadelním létem nespolupracoval, s plzeňskou kulturní scénou je ale v kontaktu.

Dále festival uvítá kapely Pawlowski a Furt rovně, ve které se na jeviště  opět vrátí Marek Mikulášek. Spolu s Petrem Konášem staví svůj hudební směr na kořenech českého undergroundu, šansonu, rocku a blues. Nebrání se vlivům jazzu i vážné hudby.

Festivalové dění v Proluce vyvrcholí kapelou Homer Street, kterou přiveze její basák Viktor Limr. Viktor Limr stál u zrodu Divadelního léta, v Proluce si v roce 2008 zahrál titulní roli Dona Juana. O půl dvanácté v noci začíná program v Papírně, o který se postará dvoučlenná kapela Matka. Cena vstupného je 200 Kč. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!