Už za měsíc otevře své brány Festival Okoř. Láká na Tomáše Kluse, Chinaski i Vojtu Kotka

Už za měsíc otevře své brány Festival Okoř. Láká na Tomáše Kluse, Chinaski i Vojtu Kotka  

Pod zříceninou hradu Okoř se i letos bude zpívat, hrát a tancovat! Poslední srpnovou sobotu dorazí do jednoho z nejromantičtějších festivalových areálů Tomáš Klus, Michal Hrůza, Anna K nebo kapela Chinaski.

Osmnáctý ročník Festivalu Okoř se uskuteční v sobotu 25. srpna. Areál se pro návštěvníky otevře ve 14 hodin, kdy program odstartuje skupina TH!S, která vystoupí na této akci vůbec poprvé. “Těšíme se tuze i proto, že náš basák na Festivalu Okoř byl a velmi si pochvaloval tamější atmosféru! Říkal, že tolik poddaných v podhradí dlouho neviděl,” směje se Vojta Kotek, frontman kapely. 

A samozřejmě nebudou chybět ani další známé tváře. Již poněkolikáté vystoupí na Okoři třeba zpěvák Michal Hrůza. “Hrát na Okoři je pro mne vždycky zážitek, proto se sem tak rád vracím,” říká oblíbený hudebník. Dorazí i zpěvačka Anna K: “Festival Okoř mám strašně moc ráda, hrála na jeho prvním ročníku, a vždycky se sem ráda vracím.” Návštěvníci se mohou těšit i na skupiny Chinaski, Mirai či Yo Yo Band

“Okoř patří mezi naše nejoblíbenější festivaly. Hráli jsme tu už několikrát a vždycky to bylo super,” těší se na další ročník festivalu Xindl X, “publikum bylo fantastické a pod pódiem bylo vždy beznadějně narváno. Mám na tenhle festival několik nezapomenutelných vzpomínek. Bohužel jsou nepublikovatelné, takže se je nedozvíte.” A co se vybaví dalšímu účinkujícímu Tomáši Klusovi, když se řekne Festival Okoř? “Hana Petřinová, Jiří Macháček a Anna K. Vždycky dobře naladění lidi a kocovina,” odpovídá hudebník, který nedávno odmítl spolupráci s jakýmikoliv akcemi, které by sponzorovaly podniky spojené s premiérem Andrejem Babišem. 

Festival Okoř zahájil svou dlouholetou tradici v srpnu roku 2000, kdy se pod zříceninou konala akce s názvem Rock & Folk Open Air Festival. Dnes se jedná o jeden z nejoblíbenějších hudebních festivalů s českým a slovenským repertoárem u nás. Vstupenky organizátoři doporučují kupovat předem, jelikož byl festival hned několikrát za sebou vyprodaný. K sehnání jsou v internetovém předprodeji za 590 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Hrad Okoř nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!