Sotva odehrál poslední tóny na Colours, už ohlásil návrat do Česka. George Ezra dorazí do Prahy

Sotva odehrál poslední tóny na Colours, už ohlásil návrat do Česka. George Ezra dorazí do Prahy  

Po úspěchu na letošním festivalu Colours of Ostrava chystá britský zpěvák a textař George Ezra svůj pražský koncert. Ten se uskuteční jen pár týdnů po ostravské show. Fanoušci se ho totiž opět dočkají již v říjnu tohoto roku.

Britský hudebník George Ezra je v současné době na turné, na němž fanouškům představuje své nejnovější album Staying At Tamara’s. Právě z něho pochází i singl Shotgun, který se vyšplhal na první příčku britské hitparády. Do Prahy přijede novou nahrávku představit 22. října, kdy zavítá do Forum Karlín

Své debutové album Wanted On Voyage vydal rodák z Hertfordshire v červnu roku 2014. Nečekaně se stalo třetím nejprodávanějším albem roku ve Velké Británii s prodejem přes tři miliony kusů. Právě z této desky pochází i zpěvákovi populární hity, jako jsou Budapest, Barcelona, Cassy O a Blame It On Me. Díky nim si získal popularitu po celém světě. 

Druhou studiovou desku Staying At Tamara’s vydal v březnu tohoto roku. A jeho vznik doprovází velmi zajímavý příběh, v němž hraje hlavní roli katalánská metropole Barcelona. Právě tam se Ezra spolu s kytarou vypařil, aby načerpal inspiraci. Při svém pobytu se vyhnul hotelům a vybral si Airbnb. “Doslova jedna postel v pokoji bytu, který patří dívce jménem Tamara,” vysvětluje, “v sedmém patře, na chodbě vytřískaná okna. V jednom pokoji je holka z Argentiny, zhruba stejně stará jako já. V dalším pokoji starší manželé z Německa. Podezřelá sprcha. Dveře se dají stěží zamknout. Pořád někdo přichází a odchází.” 

V Barceloně si užíval anonymitu a svobodu, dokud ho nepoznali jeho spolubydlící. “Nic lepšího než tohle odhalení jsem si nemohl přát. Všichni kamarádi Tamary byli umělci, návrháři, studenti módy a všichni velcí pohodáři,” vzpomíná Ezra, “vždycky mi říkali ‘Nezajdeme na večeři? Tak sraz v jedenáct!’ Trvalo mi dva týdny, než jsem se pak dostal do normálu.” Do Anglie se ale vrátil v několika téměř hotovými písničkami. Nahrávka plná pozitivního myšlení vyjadřuje podporu, dodává odvahu a nabízí únik. Na počest svého barcelonského pobytu ho pojmenoval právě Staying At Tamara’s

Vstupenky na koncert jsou k dostání v internetovém předprodeji za 790 korun. Na místě je v den konání seženete za 900 korun. Pokud ovšem nebudou úplně vyprodané. Po skvělých ohlasech z Colours of Ostrava se totiž stal koncert George Ezry jednou z nejočekávanější podzimních hudebních akcí.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!