Podmanivé duo Seafret míří do brněnské Flédy

Podmanivé duo Seafret míří  do brněnské Flédy 

Podmanivé indie-folkové duo Seafret se vrací do Česka s čerstvým materiálem. Britové Jack Sedman a Harry Draper přivezou 18. října na Flédu nové výsledky své písničkářské tvorby pro 21. století.

Jack Sedman a Harry Draper dostali do vínku talent od hudebního pánaboha. Seafret stojí na odkazu klasického folkového písničkářství a silném Sedmanově hlase. Atmosféričnost hudby obohacují propracované elektronické elementy. Po veleúspěšném debutovém albu Tell Me It’s Real kapela začala zveřejňovat střípky nového materiálu, s nímž se teď chystá i do Brna.

Debutové album Seafret se nerodilo lehce. Tell Me It's Real je kolekcí skladeb, které vznikaly v horizontu několika let. Na rozdíl od začátků, kdy duo trvalo na čistě akustickém provedení písní, je nahrávka zvukově mnohem bohatší. „Od chvíle, kdy jsme začali experimentovat s různými zvuky, jsme propadli závislosti na hledání nových a nových,“ vysvětlil Sedman proměnu zvuku pro britský Songwriting Magazine. „Víme, že ty songy fungují i čistě akusticky, protože jsme je tak skládali. Pokud bychom je někdy měli zahrát třeba jen na ulici, stačí vytáhnout kytaru a hrát,“ dodal.

Název Seafret je slovní hříčkou odvozenou od kytarového hmatníku (freatboard). Odkazuje k přímořskému (seacoast) městu Bridlington, odkud oba členové dua pocházejí. Právě zde se Jack Sedman (zpěv) a Harry Benjamin (kytara) poprvé potkali na písničkářském open-micu v roce 2011. Po pár letech čistě akustické produkce začalo duo lákat hledání vlastního specifického rukopisu. Tuto cestu dokumentují vydaná EP Give Me Something (2014) a Oceans (2015). Nejjasnějším otiskem je pak debutové album Tell Me It’s Real (2016).

Po milionech posluchačů na streamovacích službách si je teď budou moci živě poslechnout i fanoušci v Brně. Vstupenky za 300 Kč budou k dostání od 12. 7. v 10:00 na webu GoOut.cz a SMSTICKET, dále také v Indies a Hostel Eleven v Brně.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Fléda

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!