Tanec, divadlo, sonická poezie i surreálný pop. Startuje desátý ročník festivalu Nultý bod

Tanec, divadlo, sonická poezie i surreálný pop. Startuje desátý ročník festivalu Nultý bod 

Šest dní plných cross-over projektů zaměřených na tanec, loutky a vizuál nabídne jubilejní ročník Mezinárodního festivalu fyzického a tanečního divadla Nultý bod, který proběhne od 16. do 21. července 2018 v prostorách Divadla v Celetné, ve Veletržním paláci Národní galerie a ve Werichově vile.

Festival, který zahájí již dnes 16. července ve 20 hodin se svým vystoupením Pour kanadská tanečnice Daina Ashbee, do Prahy pravidelně přiváží to nejzajímavější ze současné zahraniční tvorby na poli cross-over projektů se zaměřením na taneční, loutkové a vizuální divadlo, a ani letos tomu nebude jinak.

Tématem letošního ročníku je intimita a diváci se mohou kromě Ashbee těšit na italsko-anglickou dvojici Igor and Moreno s představením Idiot Syncrasy či multimediální projekt Soni Ferienčíkové, Márii Júdové a Alexandry Timpau nazvaný Everywhen.

Program doplňuje rapový muzikál Miřenky Čechové a Martina Tvrdého Miss AmeriKa, španělský loutkář a performer David Espinosa s minimalistickým představením My Great Work, Spitfire Company a jejich magické Constellations II či Jan Bárta se svou performance Pitch. Každoroční součástí festivalu bude edukativní workshopový týden Performing Arts for the Future, který je otevřen profesionálům i studentům všech uměleckých oborů.

Festival ale slibuje i pestrý doprovodný hudební program, který proběhne v pátek 20. a v sobotu 21. července ve Werichově vile. Programu dominují avantgardní umělkyně pohybující se mezi surreálným popem, doom folkem, hloubavou konceptuální elektronickou hudbou a sonickou poezií. V pátek 20. července vystoupí britská hudebnice Sasha Perera se svým doom-folkovým projektem Perera Elsewhere a česká dvojice TouchieTouchie.

V sobotu 21. července představí kolumbijská umělkyně Lucrecia Dalt svůj avantgardní pop tíhnoucí k surreálnému ambientu. Jako support zahraje Enchanted Lands – projekt producentky Barbory Polcerové, která letos získala cenu Vinyla.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo v Celetné nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo v Celetné

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!