SIGNAL Festival představí čtyři mladé umělecké naděje. Letos budou reflektovat téma NEXT:100

SIGNAL Festival představí čtyři mladé umělecké naděje. Letos budou reflektovat téma NEXT:100 

Čtveřice mladých českých umělců obohatí svými site-specific díly letošní ročník festivalu světla SIGNAL. Návštěvníci budou moci práce Jany Mercogliano alias Verge, Tomáše Dymeše, Ivo Loudy a Tomáše Ullricha či uskupení _STROY vidět na trase v rámci sekce SIGNAL Calling.

SIGNAL festival již podruhé umožňuje mladým českým tvůrcům realizovat a prezentovat jejich díla ve veřejném prostoru hlavního města. V rámci otevřené výzvy určené právě českým umělcům tentokrát vybrala programová rada festivalu čtyři díla, která se představí mezi dvaceti instalacemi během festivalu v ulicích říjnové Prahy.

Anonymous Illusion. Foto © Jakub Hrab

V rámci sekce SIGNAL Calling letos diváci uvidí dílo NE(U)KLID od Jany Marcogliano (Verge), absolventky School of Architecture and Urban Design na UCLA v Kalifornii, interaktivní instalaci Touch Project studenta Fakulty architektury při ČVUT Tomáše Dymeše, projekt Horizont událostí, za kterým stojí Ivo Louda a Tomáš Ullrich, nebo instalaci SSSSSSpace od uměleckého uskupení _STROY.

Kandidáti, kteří se letos přihlásili do otevřené výzvy festivalu, museli splnit požadavek na site-specific pojetí díla, jež mělo respektovat konkrétní pražské lokace, a na reflexi tématu NEXT:100, leitmotivu letošního ročníku. SIGNAL Festival 2018 se uskuteční od 11. do 14. října v Praze.

Heardt. Foto © Evey Taylor

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!