Ani třetí Hotel Transylvánie nezklamal. Rozesměje malé i velké a umí roztančit i Krakena

Ani třetí Hotel Transylvánie nezklamal. Rozesměje malé i velké a umí roztančit i Krakena70%

Do třetice všeho dobrého. Přísloví, podle kterého se ve světě filmu rozhodně nedá řídit. Každé další pokračování většinou znamená jen snahu tvůrců vydělat na osvědčeném nápadu. Občas se ale objeví výjimka, která výše zmíněné pravidlo potvrdí, stejně jako třetí pokračování Hotelu Transylvánia, které zvedlo ze židle i Krakena.

Je to šest let, co se Adam Sandler poprvé proměnil v Draculu a společně se svým hotelem a studiem Sony dokázal, že příšery za starých příběhů nejsou jen strašidelné. Naopak, mají skoro stejné problémy jako my a umí diváky rozesmát. Na plátně se objevily podruhé o tři roky později a překvapivě opět nezklamaly. I druhý příběh s malým Denisovičem, synem Draculovy dcery a Johnnyho, dokázal pobavit malé i velké. S klasickým tříletým rozestupem se s nimi tedy nyní setkáváme potřetí, na dovolené, a zdá se, že netradiční rodinka má pořád co vyprávět.

Van Helsing na dovolené s Draculou

Dracula se tentokrát snaží najít si novou partnerku. Zbytek jeho rodiny si ale spíš myslí, že by si měl slavný upír spíš odpočinout, a proto všichni odjedou na příšerózní dovolenou. Během ní je čeká výlet k podvodní sopce, k pustému ostrovu a dokonce i k bájnému městu Atlantida. Netuší ale, že v mořské hlubině na ně číhá jejich dávný nepřítel Van Helsing. 

Výlet mimo transylvánský hotel prospěl nejen Draculovi a jeho rodině, ale i celému filmu. Kromě starých známých, u kterých víme, že nezklamou, scénáristé do příběhu zasadili i nové postavy, které výrazně příběh oživily. Nejvýraznější jsou hlavní záporáci příběhu, přeživší část rodiny Van Helsingů. V dějové linii jsou jako doma, ale bohužel mají trochu neohrabené entrée. Jejich začlenění do děje tvůrci odbyli. Pár scén, při kterých se Dracula kočkuje s Van Helsingem, divákům nemůže ukázat jejich dlouholetý spor. Nicméně u dětského filmu se tento nedostatek dá přehlédnout, stejně tak i předvídatelnost některých scén během celého snímku.

Diskotéka na Atlantidě

Kromě kostrbatého a zrychleného úvodu ale výletní loď pluje po klidné animované hladině bez jediné větší vlnky. Jak malý, tak velký divák se pobaví přesně ve chvílích, kdy to od nich režisér Genndy Tartakovsky, kterého známe už z minulé zastávky v Hotelu Transylvánia, chce. Ačkoli klasické pšoukací scény by si tvůrci klidně mohli odpustit. Naopak se jim ale povedlo skvěle vytěžit pověst o Atlantidě a velkém mostru uprostřed moře, Krakenovi, a dokázali, že souboj DJ může být zábavný.

Ačkoli má příšerózní (stejně tak jako jakákoli jiná) dovolená pár nudných míst, dokázala pobavit i dojmout, což dnes nezvládne ani mnoho nových příběhů. Malého diváka ostatně určitě příběh plný humoru nadchne a velkého rozhodně neurazí. Nicméně nejočekávanější animák tohoto roku je ještě pořád před námi, takže se možná Dracula nebude ze svého úspěchu těšit dlouho. Jaká ze dvou netradičních animovaných rodin je letos úžasnější, se dozvíme už v srpnu.

Kdy a kde dávají film: Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

(1 hodnocení) A co tvé hodnocení?