Červencové kulturní novinky aneb přes Vary a Hrady až do Vítkovic

Červencové kulturní novinky aneb přes Vary a Hrady až do Vítkovic 

Češi pošilhávají po slunečném počasí, které si s námi zatím trochu hraje. Kulturní vyžití ale čeká i v kinech, divadlech a halách. Hudebního nadšence možná vyžene ven barevný ostravský festival. Jak tedy správně uchopit prázdninový program?

V našich tipech na úvodní polovinu dvouměsíčního volna ze školních lavic najdete znovu mix všech žánrů a aktivit v tradičním čtyřlístku hudba, film, výstavy a divadlo. O velký zážitek s dobrou muzikou už se na začátku měsíce postarali Rolling Stones, o ten filmový zas MFF Karlovy Vary. Rozhodně je ale stále z čeho vybírat.

Například do Pardubic dorazí legendární Robert Plant, který si návštěvy Česka v posledních letech oblíbil. Pochopitelně nesmí chybět ani vítkovické Colours - ty pod ostravskými pecemi řádně zatopí! Na Točníku pak začne putovní festival Hrady CZ, lístky na něj jsou stále k dispozici! Na plátně můžete vidět kromě solidních ozvěn z karlovarského festivalu také jednu Marvelovku a muzikálový návrat s písněmi skupiny ABBA. Divadelní prázdniny klasicky vyplní velmi povedené Letní shakespearovské slavnosti, nově s hrou Dobrý konec všechno spraví. A pokud jste milovníky kvalitní fotografie, Herbert Slavík servíruje na Staroměstské radnici v Praze svoje Tváře Česka.

Naše festivalové tažení stále najdete na sociálních sítích i webu pod #tahnemenafestaky

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!