Peter Bjorn and John se vrací do České republiky. Festivalové pódium vystřídá Lucerna Music Bar

Peter Bjorn and John se vrací do České republiky. Festivalové pódium vystřídá Lucerna Music Bar  

Švédská kapela Peter Bjorn and John, jež na sebe nejvýrazněji upozornila singlem Young Folk z roku 2006, se chystá do České republiky.

Zatímco jejich švédští kolegové Avicii, Swedish House Mafia, Lykke Li či Robyn dobývali svět, Peter Moren, Bjorn Yttling a John Eriksson se rozhodli tak trochu zmizet. Členové formace Peter Bjorn and John si postavili studio, založili gramofirmu, ale především pracovali na novém albu. To vydali v roce 2016 s názvem Breakin’ Point. Nyní ho opět přijedou představit živě svým českým fanouškům. Ti se jich dočkají 19. října, kdy vystoupí v pražském Lucerna Music Baru

Kapelu Peter Bjorn and John tvoří tři kamarádi z dětství, které kromě přátelství spojovala i láska k baroknímu popu šedesátých let a k indierockové skupině The Stone Roses. Svou nejúspěšnější píseň Young Folks, kterou s nimi nazpívala zpěvačka Victoria Bergsman, vydali před více než deseti lety. “Young Folks rozhodně nebylo naše hudební prokletí,” vysvětlil basák Bjorn, “ale teď jsme kapela, která vstoupila do své sedmé fáze svým sedmým albem Breakin’ Point.”

Album Breakin’ Point se tak stalo další etapou kapely při hledání cesty na hudební vrchol. “Hudebně je bod zlomu o tom, že makáš až do momentu, kdy si uvědomíš, že už nemůžeš. Že se ocitneš v mlze a už nic nevidíš. A pak najdeš buď dveře domů nebo ven. Máš šanci to otočit. Musíš se fakt dostat na dno, abys byl schopen jít někam jinam, na svoje místo,” říká kapela. Deska je společným dílem všech jejích členů a mnoha hudebních hostů. Společně vytvořili nahrávku ve stylu tanečního indie-popu, která vypráví o obtížích života i o nelehkých chvílích zrání. 

Kapela, která má na svém kontě již sedm studiových desek, se do České republiky vrátila po dlouhých osmi letech již minulý rok, kdy vystoupila na festivalu Rock for Churchill. Jejich říjnový koncert bude však první pražské vystoupení. Vstupenky na koncert jsou k dispozici v internetovém předprodeji za 590 korun. V den konání koncertu si zájemci připlatí ještě o stokorunu více.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!