Divokej Bill oslaví dvacetiny svými starými písněmi

Divokej Bill oslaví dvacetiny svými starými písněmi 

Druhou dekádu oslavila v červnu populární folk-rocková kapela Divokej Bill. Během dvaceti let stihla vydat sedm studiových alb oceněných zlatými nebo platinovými deskami, okolo sta autorských písní, čtyři DVD s live koncerty, prodala přes 260 tisíc nosičů, odehrála skoro 1500 koncertů a získala si srdce stovek tisíc fanoušků. Kulaté narozeniny se chystá oslavit ve velkém stylu – koncertem v pražské O2 areně, který proběhne 24. ledna 2019.

Malování, Síť, Znamení nebo Čmelák – kdo by neznal skladby jedné z nejpopulárnějších českých kapel. Divokej Bill oslavil letos v červnu 20 let na hudební scéně, ale rozhodně svou kariéru nekončí. Naopak se s úvalskou skupinou, do které patří Václav „Venca“ Bláha, Miloš „Jurda“ Jurač, Štěpán Karbulka, Adam Karlík, Roman „Prochajda“ Procházka, Honza „Jack“ Bártl, Martin „Pecan“ Pecka a Marek „Mára“ Žežulka, mohou fanoušci setkat po celou festivalovou sezónu na koncertech pod širým nebem.

Hodně času teď Divokej Bill věnuje také přípravě svého narozeninového koncertu, který se uskuteční v pražské O2 areně a byť se odehraje až 24. ledna 2019, slibuje již dnes nejedno překvapení. „Nechceme ještě prozrazovat koncepci a dramaturgii koncertu, ale určitě se třeba vrátíme k několika skladbám, které jsme opravdu hodně, hodně dlouho nehráli. Říkáme jim pracovně „starý pekla“ a patří sem například písně Král, Kladivo, Medvědář nebo Bill. Občas si některou z nich zkusíme zahrát na fesťáku. Jednak vidíme, jak na ně lidi reagují a taky, abychom je po letech pěkně oprášili,“ prozrazuje houslista a zpěvák Adam Karlík. Už nyní je tak jasné, že oslavy jubilea budou stát za to.

A jak charakterizuje uplynulých dvacet let kapely její frontman Vašek Bláha? „Mám pocit, že to mělo a má smysl. Pocit, že člověk je sám sobě pánem, a dělá to, co si vybral a co má rád a taky určité naplnění, když se povede nahrát nová písnička nebo celé album. Odezva od fanoušků, když ‚hučej‘ pod pódiem, a dají vědět, že je to baví, nebo že jim nějaká naše pecka pomohla, když jim bylo těžko. Divokýmu Billovi jsme dali všichni strašně energie a času. Můj život byl z hodně velké části o tom přijít ze školy, hodit tašku do kouta a hurá do zkušebny. Den co den. Mezi našimi patnácti až dvaceti pěti lety jsme ve zkušebně v podstatě žili. Pořád mám pocit, že z tohoto období vlastně dodnes těžíme nejvíc. Je super, že po těch dvaceti letech nám zůstalo to prvotní nadšení hrát živě pro publikum. Pořád mě to fascinuje, přijde mi to nejvíc a jsem rád, že se tak stále děje a že je to naše živobytí.“

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!