Táhneme na Hrady: 5 interpretů, kteří letos vystoupí na největším českém putovním festivalu

Táhneme na Hrady: 5 interpretů, kteří letos vystoupí na největším českém putovním festivalu  

Putovní festival Hrady CZ letos oslaví svůj čtrnáctý ročník, který odstartuje již v pátek a v sobotu 13. a 14. července na hradě Točníku. Celkem se letos zastaví na osmi českých i moravských hradech. Kdo v těchto výjimečných kulisách letos vystoupí?

1) Pipes and Pints 

Jedním z headlinerů současného ročníku festivalové šňůry Hrady CZ bude punk rocková kapela Pipes and Pints. O jejím osudu nebylo až donedávna vůbec jasno. Svérázná partička ohlásila v roce 2016 pauzu kvůli odchodu zpěváka Mika. Několik měsíců o ní nebylo skoro slyšet, až loňský listopad přinesl zlom. Skupina představila nového zpěváka a dnes už zase ve velkém koncertuje. 

2) Marpo & Troublegang 

Marpo se stává jednou z nejvýraznějších postav českého hip hopu. V květnu se mu podařilo vyprodat pražskou O2 arenu, kde předvedl nezapomenutelnou show. Na ní si zavzpomínal ve videoklipu k songu Synové anarchie. Nyní je již nepostradatelnou součástí festivalových pódií, kde dokáže spolu se svým Troublegangem strhnout i mainstreamové publikum. A to předvede rovněž na Hradech. 

3) Škwor 

Vůbec poprvé se na Hradech představí česká rocková kapela Škwor, která je součástí české hudební scény již od roku 1998. Formace v čele se zpěvákem Petrem Hrdličkou doveze na festivalové zastávky nejen písně z posledního alba Uzavřenej kruh, ale rovněž své starší hity, jako jsou Amerika, Mý slzy neuvidíš, Síla starejch vín, Může se stát či Pohledy studený. V současné době chystají Škworové kromě festivalové sezóny i ten největší koncert v historii skupiny, který se uskuteční 16. listopadu v O2 areně.  

4) Divokej Bill 

Sedm studiových alb, téměř sto autorských písní, čtyři DVD s live koncerty, přes 260 tisíc prodaných nosičů a skoro 1 500 odehraných koncertů. To je skóre kapely Divokej Bill, která již brzy oslaví jubilejní dvacáté výročí od svého vzniku. A chybět nebude ani na festivalové šňůře Hrady CZ. Fanoušci se tak mohou těšit na písně jako Tsunami, Jaro, Znamení, Plakala nebo Pocit

5) Pražský výběr 

Na začátku července předskakoval Pražský výběr legendární kapele Rolling Stones při jejím koncertu na letišti v Letňanech. Nyní se formace v čele s Michaelem Kocábem chystá na festivalovou sezónu. Vedle kapel jako jsou Jelen, Slza, Vypsaná Fixa či Mandrage tak vystoupí i tito ‘staří bardi’ i se svými vypalovačkami, jako jsou Pražákům těm je tu hej či Zubatá.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!