První snímek Star Wars v doprovodu živé hudby? Prahu čeká velká premiéra

První snímek Star Wars v doprovodu živé hudby? Prahu čeká velká premiéra  

Již na podzim se dočká pražská O2 arena české premiéry promítání prvního filmu ze ságy Star Wars s živým hudebním doprovodem. Snímek Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje na obřím plátně doprovodí Filharmonici města Prahy, kteří se postarají o oceňovanou hudbu skladatele Johna Williamse.

První snímek ze série Star Wars, který mohli fanoušci poprvé zhlédnout již před více než 40 lety, se stal kultem a přelomem v oblasti kinematografie. Kromě originálnímu příběhu je jeho nenahraditelnou součástí nyní již všeobecně známá hudba skladatele Johna Williamse. A právě na snímek v doprovodu živé muziky, o níž se postarají Filharmonici města Prahy pod vedením dirigenta Christopha Eliota, se mohou čeští fanoušci těšit 15. října v pražské O2 areně.  

“Jsme potěšeni, že budou mít fanoušci Hvězdných válek poprvé v České republice možnost vidět legendární film s živou hudbou,” říká zástupci Disney Channel, který vlastní na snímek práva, Grant Watmuff, “od prvních melodií až po poslední notu z pera Johna Williamse se jedná o naprosto přelomové dílo, které změnilo vnímání filmové hudby.”  

Hudební skladatel John Williams natočil hudbu ke všem devíti natočeným filmům ságy Star Wars. Právě za melodie k prvně natočené Nové naději získal v roce 1977 Oscara. Celkem má na svém kontě ale ještě další čtyři, nominován byl celkem padesátkrát. Šestaosmdesátiletý skladatel je rovněž autorem hudby k snímkům Čelisti, Schindlerův seznam, Skleněné peklo či Jurský park.

Vstupenky na promítání snímku Star Wars Nová naděje s živou hudbou jsou k dispozici v internetovém předprodeji v cenovém rozmezí od 990 do 1590 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!