Kapela Zrní svým turné Černá hodinka a půl ukazuje, že velká hudba se dá dělat i na malém místě

Kapela Zrní svým turné Černá hodinka a půl ukazuje, že velká hudba se dá dělat i na malém místě 

Kapela Zrní letos přišla s novým turné s názvem Černá hodinka a půl. Koncerty probíhají na netradičních místech a omezenou kapacitou. Neexistuje hlediště a jeviště, divák má kapelu na dosah ruky. Hudba je bez elektronických podkladů, intimní atmosféru dokreslují svíčky a lampy, které jsou na koncertech jediným zdrojem světla.

Kapela zahrála 5. července v rámci turné také v malebné vesnici Lačnov, která se nachází na Vysočině, nedaleko od Poličky. Koncert proběhl v Penzionu Na Čechách.

„V Lačnově jsme vloni objevili nádherný penzion. Skvěle tam vaří, a  navíc to tam patří moc milým lidem. Jednou jsme tam po jídle uvízli, když jsme zlomili klíče ve dveřích dodávky. Tehdy jsme domluvili tenhle koncert.“

Desítky svíček, dobré jídlo, pití a skvělá muzika pod širým nebem. Koncert kapely Zrní v domáckém prostředí penzionu Na Čechách byl nevšedním zážitkem snad pro každého fanouška této alternativní kapely. Tvorba skupiny Zrní je velice ojedinělá, spojuje v sobě dynamiku současného světa, ale i klid a soulad, který může člověk nalézat v přírodě a jejích trvalých principech. Hudba, kterou Zrní vytváří, má snad právě proto určitý meditativní charakter, který naprosto dokonale zapadl do prostředí malého penzionu s rodinnou atmosférou, který se nachází v přírodě, až na samotném okraji malé vesnice.

Skupina předvedla jako vždy skvělou show. Hrálo se na trávě, žádné podium, které by kapelu od posluchačů oddělovalo. Návštěvníci koncertu se mohli posadit kdekoliv na zahradě, žádná přeplněná hala, žádné místenky.

Kapela zahrála písně z nového alba, ale i starší oblíbené klasiky, kterými jsou například Jabloně nebo Rychta. Během koncertu také zaznělo mnohem více mluveného slova, než je tomu u Zrní zvykem. Koncert probíhal zhruba od půl deváté večer, začínal tedy za světla a končil za naprosté černočerné tmy, kterou narušovaly pouze svíčky a lampy, které osvětlovaly kapelu.

Každý koncert kapely Zrní je velkým zážitkem sám o sobě, koncept Černé hodinky a půl však tento zážitek ještě více umocňuje.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!