Rock for People 2018: druhý den zazářili The Prodigy, Hentai Corporation, Marmozets i Rodriguez

Rock for People 2018: druhý den zazářili The Prodigy, Hentai Corporation, Marmozets i Rodriguez80%

Rodriguez, Marmozets a headliner The Prodigy – to byly hvězdy druhého dne festivalu Rock for People. Z tuzemských interpretů vystoupili například blázniví Hentai Corporation nebo o něco klidnější Xindl X.

Krásné letní počasí panovalo i v průběhu celého druhého dne Rock for People. Ačkoliv se na scéně vystřídaly české i zahraniční hvězdy jako například divocí Hentai Corporation, kytarová legenda Rodriguez či energičtí Marmozets, úbytek lidí před pódiem byl znát. Oproti předchozím ročníkům, kdy se obvykle na koncertech hlavních hvězd člověk skoro nehnul, to je letos jiné. Zrušení několika headlinerů je patrné a lidé zkrátka chybí, stejně jako velkolepé zóny partnerů, promakané chill out koutky a další stánky. Hlady tady sice neumřete, ale chybí pár oblíbených food stánků z minulých let. 

Rodriguez

Tu správnou festivalovou mačkanici jsme zažili snad jen na The Prodigy a není divu, protože to stálo za to. Kapela se nezastavila do poslední minuty a to měl jejich koncert neuvěřitelných 80 minut! Specifický styl anglických hudebníků není sice pro každého, jedno se jim ale musí nechat. Na pódiu to umí rozjet. Takhle má vypadat správná festivalová kapela. Skvělé vystoupení od dobře zvládnutého zvuku až po světelně-stroboskopovou show. 

Specifický styl anglických Prodigy není sice pro každého, jedno se jim ale musí nechat. Na pódiu to umí rozjet.

O parádní nářez se postarali i čeští Hentai Corporation, jejichž koncerty mají zkrátka specifickou atmosféru. Publiku nadávající zpěvák, který rád obnažuje svou hruď, rozdávání flašek Jack Daniel's – to vše patří k neotřelým, osobitým a živým koncertům této pražské partičky. Na české Hentai Corporation navázal další tuzemský host, jehož songy v jedné době zněly z téměř každé radiové stanice. Písničky Xindla X znají sice téměř všichni, a to nemusí být ani jeho fanouškem, během živých vystoupení však Ondřej Ládek moc nenadchne. Ohrané, nepříliš zábavné vtipy a hlášky nezachrání 'velmi profesionální' ladění kytary během koncertu. Koncert bohužel na vrchol nedostaly ani zpěvačky Sabina Křováková a Mirka Miškechová, se kterými si Xindl X zazpíval své známé duety.

Za top vystoupení druhého dne královehradeckého festivalu považujeme rozhodně koncert amerického 'Sugar Mana'. Sixto Rodriguez se dostal do povědomí veřejnosti díky dokumentu Pátrání po Suger Manovi. Do té doby písničkáře z Detroitu doma skoro nikdo neznal. Měl tak pocit, že jako muzikant neuspěl. Včerejší koncert byl však důkazem toho, že se velmi spletl. Ve svých 75 letech dokázal předvést nezapomenutelný koncert plný emocí a nádherných melodií. 

Marmozets

Všichni ti, kteří si potřebovali na koncertu pořádně zadovádět, si pak přišli na své během dravé energické show britských Marmozets. Na první pohled křehká dívka, na pódiu pak nespoutaná dračice – to je zpěvačka Rebecca 'Becca' Macintyre. 

Poslední festivalový den je podle nás programově nejzajímavější. Věříme, že Skillet, Sick Puppies, Volbeat, ale třeba i Stick To Your Guns nebo Beatsteaks dokáží rozproudit krev nejednomu návštěvníkovi.

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

MarmozetsRodriguez
 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!