4 oddechové knížky ideální na letní dovolenou

4 oddechové knížky ideální na letní dovolenou 

Sezóna dovolených, výletů do přírody a na chatu za babičkou se blíží. Ačkoliv se celý rok těšíme na to, až si lehneme na pláž nebo se vyvalíme na zahradu, málokdo vydrží celé dny jen tak ležet pozorovat ptáky či mizející lodě za obzorem. Právě v tomto období obliba oddechových knížek roste, proto vám přinášíme 4 tipy na knížky, které byste si neměli zapomenout sbalit do kufru.

Rychleji mluvit nedokážu – Lauren Graham

Gilmorova děvčata jsou jedním z těch seriálů, na který se můžete koukat pořád dokola a nikdy vás neomrzí. Opakovaným vtipům se stále smějete a pořád narážíte na věci, kterých jste si před tím nevšimli. Není tedy divu, že knížka Lauren Graham, která se skvěle zhostila hlavní role Lorelai Gilmorové, zvedla řádnou vlnu pozdvižení, a to zejména u fanoušků tohoto nesmrtelného seriálu. Lauren ve své autobiografii popisuje zejména svou kariéru, a to od samých počátků. Vypráví zde zajímavé příhody z natáčení nejen Gilmorových děvčat, často doplněné autentickými fotografiemi. Kniha je místy zábavná, místy pro českého čtenáře, který se nevyzná ve jménech hollywoodských hvězd, nesrozumitelná. Kdo má však rád Lauren Graham, knížku si užije. Jedná se o klasickou oddechovku, u které nemusíte přemýšlet, občas vás pobaví, a zároveň vám odkryje zákulisí hollywoodské filmové a seriálové produkce. Na léto ideální!

Dovolená s moderním fotrem – Dominik Landsman

Pokud si myslíte, že vaše rodinná dovolená je náročná, vězte, že může být i hůř. Dominik Landsman, autor oblíbených Deníčků moderního fotra, ve svých příbězích názorně poukazuje na to, že mateřská dovolená rozhodně není žádná dovolená. V nové knize vysvětluje, že ani ta opravdová dovolená není zrovna výhra. Upřímnost a lehkost humoru Dominika Landsmana je zárukou toho, že se nad knihou nejen zasmějete, ale také si odpočinete. V mnohých momentech se v ní třeba i najdete. Nutno však říct, že tentokrát se na celou událost nekoukáme pohledem ‚moderního fotra‘, protože pera se chopila Nataša (druhá polovička manželského páru) a vyprávění napsala sama.

Muž a žena – Michal Viewegh

Humorně ironický pohled na vztah mezi muži a ženami popisuje ve dvou novelách jeden z nejúspěšnějších českých spisovatelů Michal Viewegh. Nenáročné letní čtení plné zábavných a sebeironických momentů. Pokud znáte knihy Michala Viewegha, můžu dodat, že se jedná o klasickou „vieweghovinu“, která není pro každého – pro skromného čtenáře však neexistuje lepší četba k moři, bazénu nebo na zahradu.

Počátek – Dan Brown

Knížky Dana Browna nepatří úplně mezi klasické oddechovky, nicméně přece jen zde tuhle novinku zařadím. Věřím totiž, že i pětisetstránková kniha může být nenáročným čtením vhodným jako společník k válení se na pláži. I v páté knize o Robertu Langdonovi nechybí napínavá zápletka, na jejíž rozuzlení čtenář netrpělivě čeká. Ačkoliv se jedná o pořádnou bichli, která by se zaručeně mohla utkat o místo v seznamu knížek, se kterými můžete jednoduše omráčit člověka, Brownův autorský styl je zárukou kvalitního a pohodového čtení. Tentokrát se harvardský profesor symbologie a náboženské ikonologie vydává do ultramoderního Guggenheimova muzea v Bilbau, aby se zde zúčastnil významného oznámení – odhalení objevu, který „navždy změní tvář vědy“. Dá se však očekávat, že tím příběh rozhodně končit nebude.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!