Osobnosti známé i neznámé. Herbert Slavík vystavuje Tváře Česka na Staroměstské radnici

Osobnosti známé i neznámé. Herbert Slavík vystavuje Tváře Česka na Staroměstské radnici 

Václav Havel, Miloš Forman, Jiří Bartoška i další slavné české osobnosti očima fotografa Herberta Slavíka nabízí výstava Tváře Česka, která je k vidění na Staroměstské radnici v Praze do 30. července.

Výběr více než stovky snímků z volné tvorby jednoho z nejvýznamnějších současných fotografů, Herberta Slavíka, si aktuálně můžete prohlédnout v Křížové chodbě a v Rytířském sále Staroměstské radnice v Praze. Na vystavených portrétech zachycuje jak všeobecně známé osobnosti, tak i ty, jejichž životní osudy nejsou veřejnosti tolik známé. Setkal se s nimi nejenom jako fotograf, ale také jako přítel.

Tatiana Vilhelmová objektivem fotografa Herberta Slavíka. Foto archiv fotografa

Výstava Tváře Česka je rozdělena na pět částí – Setkávání, Na cestě/Hosté, Události 1989, Stylizované portréty a Hry. Na fotografiích, v nichž se autorovi podařilo zprostředkovat i výraz, emoce a příběh portrétovaného, najdete proslulé osobnosti z různých oborů.

Nechybí zde herečky Jana Brejchová nebo Tatiana Vilhelmová, režiséři Jiří Menzel či Jan Svěrák nebo významný herec Jan Hrušínský. Dále zde najdete portrét podnikatele Tomáše Bati, dirigenta Libora Peška, spoluzakladatele Divadla Semafor Jiřího Suchého, malíře Oty Janečka nebo tanečnice Darji Klimentové.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Staroměstská radnice nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Staroměstská radnice

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!