Nejnovější články » Umění

ProART Festival letos láká na motto Ponoř se do umění

1.7.2018,

Již 15. ročník multižánrového festivalu ProART se uskuteční od 12. do 28. července, a to hned ve čtyřech městech. Nově se tento festival rozšíří do Plzně, poté navštíví Liberec, Brno a Valtice. Návštěvníci se mohou těšit na zajímavé lektory, třeba spisovatele Michala Viewegha, zpěvačku Lenku Dusilovou nebo herečku Veroniku Žilkovou.

Na festivalu, který letos slaví půlkulaté narozeniny, si veřejnost může vybrat z široké škály workshopů pod vedením těch nejlepších v oboru. Na své si přijdou milovníci divadla, tance, literatury, zpěvu nebo také fotografování. Většina dílen, které účastníci absolvují, jsou zakončeny neformální veřejnou prezentací. Diváci také mohou navštívit večerní program, který je k prohlédnutí zde.

„Když jsme před patnácti lety festival zakládali, nenapadlo mě, že vydrží tak dlouho a že bude realizován dokonce na více místech," nechal se slyšet ředitel pořádajícího spolku ProART a tanečník Martin Dvořák.  

"Pro mě je to už kus historie a spousta zrealizovaných snů, lidských emocí, energií, síť přátelství a pěkná dávka vzájemné inspirace. Proto se k němu každým rokem vracím a už patnáct let odkládám dovolenou až na srpen. Věřím, že i letos se vyplatí přijet a tu atmosféru zažít. Umění se musí zažít právě na ProARTu," dodal Dvořák.

Foto: ProArt Festival 2018