ProART Festival letos láká na motto Ponoř se do umění

ProART Festival letos láká na motto Ponoř se do umění 

Již 15. ročník multižánrového festivalu ProART se uskuteční od 12. do 28. července, a to hned ve čtyřech městech. Nově se tento festival rozšíří do Plzně, poté navštíví Liberec, Brno a Valtice. Návštěvníci se mohou těšit na zajímavé lektory, třeba spisovatele Michala Viewegha, zpěvačku Lenku Dusilovou nebo herečku Veroniku Žilkovou.

Na festivalu, který letos slaví půlkulaté narozeniny, si veřejnost může vybrat z široké škály workshopů pod vedením těch nejlepších v oboru. Na své si přijdou milovníci divadla, tance, literatury, zpěvu nebo také fotografování. Většina dílen, které účastníci absolvují, jsou zakončeny neformální veřejnou prezentací. Diváci také mohou navštívit večerní program, který je k prohlédnutí zde.

„Když jsme před patnácti lety festival zakládali, nenapadlo mě, že vydrží tak dlouho a že bude realizován dokonce na více místech," nechal se slyšet ředitel pořádajícího spolku ProART a tanečník Martin Dvořák.  

"Pro mě je to už kus historie a spousta zrealizovaných snů, lidských emocí, energií, síť přátelství a pěkná dávka vzájemné inspirace. Proto se k němu každým rokem vracím a už patnáct let odkládám dovolenou až na srpen. Věřím, že i letos se vyplatí přijet a tu atmosféru zažít. Umění se musí zažít právě na ProARTu," dodal Dvořák.

Foto: ProArt Festival 2018

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!