Táhneme na Rock for People: 5 interpretů, na kterých zaručeně zapaříte

Táhneme na Rock for People: 5 interpretů, na kterých zaručeně zapaříte 

Je to tady! Začíná, resp. už začala, sezóna hudebních open-air festivalů. Ať holdujete těm velkým, vícedenním, které nabízejí nadupaný line-up a hvězdy hudebního průmyslu, nebo vám stačí akce menších rozměrů, léto patří vám. Rock for People, který započne už 3. července Večírkem pro nedočkavé, patří k jednomu z největších a také nejstarších tuzemských festivalů. Už tradičně se odehraje na královehradeckém letišti.

Ačkoliv v průběhu několika měsíců došlo u mnohých vlastníků vstupenek k nejednomu zklamání, když pořadatelé z nejrůznějších důvodů, museli rušit koncerty headlinerů, stále je na co se těšit. A protože #tahnemenafestivaly společně, přinášíme výběr pěti interpretů, kteří se podle nás postarají o pořádný nářez na pódiu i pod ním.

1. Skillet (pátek)

Ten z vás, kdo měl štěstí zažít tuhle americkou rockovou partičku na Rock for People před dvěma lety, dá jistě za pravdu, že to stálo za to. Kombinace pozitivního poselství, vokálů, nu-metalové údernosti a nápaditosti alternativního rocku si dokáže získat srdce nejednoho hudebního fajnšmekra. Nedokážeme odhadnout počasí, jedno víme ale jistě, Skillet se se svou energií postarají o parádní podívanou.

2. The Prodigy (čtvrtek)

Asi by mě lidé ukamenovali, kdyby zde nezmínila nejhlavnější hvězdu celého festivalu – britská trojice The Prodigy, která patří k průkopníkům hudebních žánrů jako big beat, rave, techno či alternative dance, podobně jako Fatboy Slim či The Chemical Brothers. Jejich schopnost vkládat do hudby prvky hardcoru, punku a dalších stylů mimo rámec elektronické taneční hudby si získala nejednoho fanouška. Už dva uskutečněné koncerty na RfP jsou důkazem toho, že Prodigy se umí postarat o pořádnou jízdu.

3. Volbeat (pátek)

Fenomén – takhle by se dala jedním slovem popsat dánská heavy metalová kapela Volbeat, která se umí pohybovat na pódiích těch největších evropský festivalů jako Graspop, Nova Rock nebo Greenfield. Je to kapela, jejíž obliba a úspěch se skrývá za uměním kombinovat rockabilly, metal a původní rock&roll ve stylu Elvise Presleyho nebo Johnnyho Cashe.

4. Stick To Your Guns (pátek)

Punkovou energii, upřímné texty a nefalšovaný hardcore přináší na pódium s každým svým koncertem Stick To Your Guns, zkráceně STYG. Frontman a zakladatel kapel Jess Barnett umí do mikrofonu pořádně zařvat, ale ve správný čas ukazuje, že se v něm skrývá i čistá melodie. Stačí se přijít přesvědčit na vlastní oči, ale také vám můžu slíbit, nohy ani ruce nezůstanou klidné.

5. Enter Shikari (středa)

Bláznivá parta z Anglie, jejíž styl lze jen těžko stručně definovat. Alternativní, experimentální koktejl, ve kterém se míchá elektro, trance, hardcore, rock i metal, se může na první pohled zdát jako mix neslučitelných žánrů. Enter Shikari však na RfP už dvakrát dokázali, že se dá kombinovat vše a že to může být i poslouchatelné. Tihle týpci vás rozhodně nenechají jen tak sedět opodál, přitáhne vás buď zvědavost, nebo to množství energie, které svým fanouškům umí předat. Tohle bude jízda, možná jízda do pekla, ale bude to stát za to.

Tak co, potkáme se v kotli na jedné z výše zmíněných kapel? Buďte s námi u toho a sdílejte svoje festivalové zážitky pod #tahnemenafestivaly.

Foto: Rock for People

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

(1 hodnocení) A co tvé hodnocení?