Sicario 2: Soldado bojuje proti mexickým kartelům. Opět a méně zajímavě.

Sicario 2: Soldado bojuje proti mexickým kartelům. Opět a méně zajímavě.70%

Sicario se po třech letech vrací, tentokrát bez režijního vedení Denise Villeneuva, což je asi hlavní problém. Autor scénáře sice sliboval, že první díl “bude oproti Sicario 2: Soldado vypadat jako komedie,” ale není tomu naopak?

V USA dochází k sebevražedným atentátům, které způsobují ilegální uprchlíci. Stopy vedou do mexického drogového kartelu. Z Afriky je povolán federální agent Matt Graver (Josh Brolin), aby všemi prostředky s kartelem zatočil. Společně se zabijákem Alejandrem (Benicio Del Toro) unesou dceru šéfa kartelu, aby vyvolali válku mezi narkobarony u mexicko-amerických hranic.

Celé je to ještě mnohem komplikovanější a divák se snadno ztratí. Výše popsaný děj, je celkem nezáživný, pomalý a hlavně dlouhý, zabírá více než polovinu filmu! Přitom to působí jako pouhá předehra k hlavní zápletce, kdy jsou, kvůli oné unesené dívce, oba hlavní protagonisté postaveni proti sobě, do zcela bezvýchodné situace. V tu chvíli se divák probouzí z letargie a hltá napínavý vrchol filmu, který konečně připomíná původního Sicaria.

Ačkoliv Soldado navazuje na úspěch prvního Sicaria, hodně toho ztratil. Hlavním problém je absence budování napětí v první části filmu. Režisér Stefano Sollima postrádá citlivé oko Denise Villeneuva (režiséra původního Sicaria) a nedokáže si tolik hrát s barvami ani kompozicí, takže vizuálně Soldato spíše nudí svou obyčejností.

“Jednička” měla díky svému jednoduchému, ale silnému hudebnímu podkresu velmi originální atmosféru, ale soundtrack druhého dílu budí dojem, že byl kompletně okopírován. Ničím nepřekvapí a nikam se nerozvíjí.

Velkým plusem Soldata je zasazení do prostředí převaděčů ilegálních uprchlíků na hranicích Mexika a USA. Divákům je nabídnut poučný pohled, nikoliv na uprchlíky, ale na ty “podnikatele”, kteří se snaží vydělat peníze z jejich neštěstí. “Zacházej s nima jako s ovcema!” nebo, “ukaž mi tady v okolí výdělečnější práci,” jsou věty ze kterých jednoduše mrazí.

Pochopitelně, herecké výkony obou hlavních představitelů i herců v menších rolích (třeba unesená mexická holčička) jsou skvělé a už jenom kvůli tomu stojí za to Sicario 2: Soldado vidět. 

Názor informuji.cz: 70%

Kdy a kde dávají film: Sicario 2: Soldado

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!