Přípravy na festival Colours of Ostrava vrcholí

Přípravy na festival Colours of Ostrava vrcholí 

Mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava se nezadržitelně blíží. Již za necelý měsíc se Dolní oblast Vítkovic stane na pár dní jednou z nejrušnějších částí Ostravy, kde na návštěvníky bude čekat řada novinek a organizačních zlepšení oproti loňskému ročníku.

Festival Colours of Ostrava se pořádá již od roku 2002 a od té doby se podstatně zvětšil. Dnes se již nějaký ten pátek pořádá v průmyslovém areálu Dolních Vítkovic v Ostravě, kam momentálně již přijíždějí první vozy s nákladem. Veškeré přípravy na letošní ročník, který se bude konat od 18. do 21. července, se pomalu ale jistě chýlí ke konci a organizátoři akce si pro návštěvníky přichystali celou řadu novinek a zlepšení oproti minulému roku.

K hlavním novinkám a organizačním zlepšením patří jisto jistě dvakrát širší hlavní vstup, vedle kterého budou hrát buskingové kapely a k dispozici bude i sociální zázemí. Díky tomuto rozšíření by se odbavení mělo podstatně urychlit a snad to i zabrání nekonečným frontám, které se vytvořily v loňském roce. K pohodlnějšímu odbavení poslouží i možnost výměny vstupenky za festivalovou pásku ještě před samotou akcí. Tuto možnost může návštěvník využít v Ostravě, Praze a v Brně.

Co se týče dopravy, organizátoři zajistili posílení nočních spojů MHD, noční autobusy Residomo, které umožní přepravu z areálu do Ostravy-Poruby, Karviné, Orlové, Havířova a Frýdku-Místku za symbolických 20 Kč, noční vlaky z nádraží Ostrava-střed do Opavy, Frýdlantu nad Ostravicí a Českého Těšína a přidané vlaky Českých drah z Prahy do Ostravy a zpět. Parkovat se tentokrát bude na větších festivalových parkovištích u Ostravar Arény.

Kromě vylepšeného zázemí návštěvníky čeká mimořádný program, který slibuje nezapomenutelné zážitky. Kapela N.E.R.D. v čele s Pharrellem Williamsem vystoupí s celou řadou tanečníků a norský producent Kygo si s sebou přiveze všemožnou pyrotechniku. Dohromady se představí 80 zahraničních a 61 českých a slovenských kapel a hudebníků z 35 zemí světa. Další novinkou bude účast hvězd street dance Amy Secada a Bboy Neguin na workshopech na fóru Meltingpot, k nimž se přidá i český tanečník Yemi A.D. Pro rodiny s dětmi bude připraveno kvalitní zázemí a program po celou dobu festivalu, který nabídne ČEZ Family Park. Součástí této rodinné zóny budou i plně vybavené kojící stany.

Projekt Colours bez bariér letos nově nabídne služby i lidem se zrakovým a sluchovým postižením v podobě praktických příruček v Braillové písmu, hmatový plán areálu nebo přenosný 3D model auly Gong. V rámci fóra Meltingpot vystoupí tlumočnice do znakového jazyka, Amber Galloway Gallego. Gallego se postará o tlumočení části koncertů Kensington, Jessie J a Joss Stone. Dále budou tlumočeny i některé přednášky pořádané ve fóru.

Celkově se chystá přes 350 programových bodů na 21 scénách. Návštěvníci v rámci Colours Plus budou moci využít několik výhod nejen v samotném areálu, ale i jinde v Ostravě. Jedná se například o Bolt Tower, Landek Park, ZOO Ostrava, galerii Plato, Galerii výtvarného umění nebo vyhlídkovou věž Nové radnice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!