Harmonické zpěvy z Gruzie. Do Prahy zavítají sólisté Tbiliské opery Suliko

Harmonické zpěvy z Gruzie. Do Prahy zavítají sólisté Tbiliské opery Suliko 

Je to jeden z nejpopulárnějších folklórních souborů v Gruzii a obyvatelé země na hranici Evropy a Asie posouvají své miláčky až za hranice vlasti. Jak silné jsou hlasy z Tbilisi pozná v listopadu i česká metropole.

Pražské Rudolfinum bude hostit sbor, který funguje už více než 11 let. Unikátní kolektiv představuje jediný soubor gruzínské folklórní hudby na světě, kde jsou interprety současní sólisté opery. Gruzínská hudba, folklór a vícehlasný zpěv se staly obchodní značkou euroasijské země. Sólisté Sulika všude zanechávají okouzlující a nezapomenutelný dojem. Velký úspěch už zaznamenali například v Německu, Francii, Polsku, Litvě, Lotyšsku, Turecku, Řecku, Izraeli, Americe a teď je na řadě i Praha.

Mnoha lidem na světě se zalíbila gruzínská hudba. V repertoáru zpěváků je totiž folklór nebo i městské písně (romance), které jsou interpretovány vícehlasně. Soubor se mnohokrát účastnil oficiálních recepcí gruzínských velvyslanectví v různých zemích světa a byl vyznamenán státními cenami. Jak dobrý v Česku debutující soubor bude, už je teď jen na vašem posouzení. Lístky dostanete v síti Ticketstream.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!