Kapela Zrní v rámci svého turné při svíčkách zahraje také v Lačnově

Kapela Zrní v rámci svého turné při svíčkách zahraje také v Lačnově 

Jedna z nejpopulárnějších alternativních kapel, skupina Zrní, zahraje v rámci svého turné Černá hodinka a půl také na břehu řeky Svratky u malebného penzionu Na Čechách ve vesnici Lačnov. Ta se nachází na Vysočině nedaleko od Poličky. Koncert proběhne 5. července od osmi hodin večer.

Exkluzivní koncert s omezenou kapacitou slibuje netradičně intimní atmosféru při svíčkách. Žádné pódium, hudba bez elektronických podkladů a kapela přímo na dosah ruky.

„V Lačnově jsme vloni objevili nádherný penzion. Skvěle tam vaří a navíc to tam patří moc milým lidem. Jednou jsme tam po jídle uvízli, když jsme zlomili klíče ve dveřích dodávky. Tehdy jsme domluvili tenhle koncert. Je to naše oblíbené místo. Přijďte, těšíme se, říká o připravovaném koncertě kapela.

Kapela Zrní si zakládá na tom, že by při koncertě měli být hudebníci co možná nejvíce v přímém kontaktu se svým publikem. Cílem série Černá hodinka a půl je vytvoření výjimečné atmosféry mezi kapelou a posluchači. Právě proto si Zrní vybírají prostory s kapacitou maximálně do 150 osob, aby byly koncerty co nejvíce odlišné od těch klasických. Koncerty z turné Černá hodinka a půl se od koncertů klasických liší opravdu hodně, chybí pódium, prostředí je hodně útulné a jediným osvětlením jsou zapálené svíčky.

„Zažili jsme v Bratislavě před nedávnem situaci, kdy přestal v klubu už na zvukovce jít proud. Donutilo nás to improvizovat a odehrát ten koncert akusticky. Teda ne úplně. Napadlo nás na poslední chvíli dotáhnout jednu zásuvku z nedalekého fast foodu, abychom alespoň přizvučili zpěv, housle, kytaru a rozsvítili pár světel. V celém klubu se svítilo svíčkama, my hráli pod podiem, mezi lidma, bez elektronických podkladů, lidi s náma zpívali,“ komentuje speciální koncertní formát frontman Honza Unger a dodává: Druhý den, na cestě dodávkou jsme se shodli, že tohle musíme zopakovat. Inspirovat se touhle nečekanou situací a odehrát takhle část koncertů v letošním roce. Simulovaný black out. Tak vznikla Černá hodinka a půl.“

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!