Soundtrack Poděbrady představuje svůj program. Vystoupí Eric Serra i hvězdy StarDance

Soundtrack Poděbrady představuje svůj program. Vystoupí Eric Serra i hvězdy StarDance  

Po úspěšném nultém ročníku, který se uskutečnil minulý rok, se Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK Poděbrady 2018 dostává do své oficiální fáze. I letos nabídne návštěvníkům nejen výjimečné hudební akce, ale rovněž bohatý doprovodný program.

Rovněž tento rok zahájí festival hudební koncert. Ve čtvrtek 30. srpna se ho ujme kapela Čechomor se svým Rokem ďábla. Od pátku do neděle se pak mohou návštěvníci těšit hned na několik koncertů, které nabídnou slavné filmové melodie. Pátek odstartují Ať žijí duchové, večerní program bude patřit světové premiéře projektu českého skladatele a držitele dvou Českých lvů za filmovou hudbu Ondřeje Soukupa. Symfonický orchestr zahraje jeho nejslavnější tituly - Kolju, Tmavomodrý svět, Vratné láhve, Lída Baarová, Requiem pro panenku i Akumulátor 1.  

Sobotní odpoledne nabídne taneční show v choreografii Jana Ondera, na níž vystoupí hvězdy oblíbené show StarDance. Akce připravená přímo pro SOUNDTRACK Poděbrady provede návštěvníky světem filmu a tance za doprovodu slavných filmů, jako je Hříšný tanec, Shrek, Pomáda a další. Tančit budou Dana Batulková, Kateřina Baďurová, Michal Padevět i Veronika Lálová. Na sobotní večer pak připadne koncert největší hvězdy letošního ročníku - dvorního skladatele režiséra Lica Bessona Erica Serry. Spolu s kapelou uvede výběr hudby ze snímků, jako jsou Pátý element, James Bond:Zlaté oko, Brutální Nikita či Leon

Poslední festivalový den odstartuje pohádkový koncert pro celou rodinu S čerty nejsou žerty. “Pohádka režiséra Hynka Bočana na motivy Boženy Němcové bude uvedena na velkém plátně za doprovodu symfonického orchestru, který naživo provede celý pohádkový soundtrack z pera Jaroslava Uhlíře,” lákají organizátoři. Festival pak vyvrcholí světovou premiérou multimediálního koncertu jednoho z největších a nejdražších českých projektů všech dob - historické RPG Kingdom Come: Deliverance

Vedle hlavního programu se mohou návštěvníci těšit i na atraktivní doprovodný program pro všechny věkové kategorie. Nebudou chybět filmové projekce, výstavy, multimediální workshopy či kombinace hudby a moderních technologií. Všechny doprovodné akce budou zpřístupněny zdarma na kolonádě a v lázeňském parku.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!