Zbrusu novou nahrávku představí českému publiku irská kapela Villagers

Zbrusu novou nahrávku představí českému publiku irská kapela Villagers 

Irská indie-folková formace Villagers, v jejímž čele stojí talentovaný hudebník Conor O’Brien, vydá v druhé polovině září nové studiové album. To vyjede představit na turné, během něhož se zastaví rovněž v České republice.

Historie projektu Villagers sahá až do roku 2008, kdy kolem sebe textař, zpěvák a kytarista Conor O’Brien sestavil svou ‘doprovodnou' kapelu. Debutové album Becoming a Jackal vyšlo v roce 2010 a okamžitě vyvolalo velké nadšení kritiky. Stejně příznivě byla přijata také druhá nahrávka Awayland. Doposud poslední studiové album Darling Arithmetic potěšilo fanoušky v roce 2015. Na rozdíl od předchozích alb bylo intimní a hudebně střídmé. Nové očekávané album by se mělo vydat zase jiným směrem. 

Deska The Art Of Pretending To Swim vyjde 21. září. Villagers se na ní vrací k rozmanitému a barevnému přístupu debutového i druhého alba. Dodává navíc niternější přístup, bohatou rytmizaci a zálibu ve zvukových detailech. “Vytváří pohlcující atmosféru a skládá nádherné a přístupné melodie. Zpívá o existenciálním strachu, ale zároveň nabízí naději v tomto našem technologickém světě,” představují novou nahrávku pořadatelé koncertu. Na desce se podílelo i mnoho hostů. Třeba holandská flétnistka Maaike Van Der Linde, syntezátorový mistr Cormac Curran, irské dechové trio The Greenhorns, irská zpěvačka Siobhan Kane a Cormac ÓhAodáin hrající na lesní roh. Všechny ostatní zvuky i tóny má na svědomí O’Brien sám.  

Zbrusu novou nahrávku vyrazí Villagers představit také svým českým fanouškům. Do Prahy zavítají 10. listopadu, kdy vystoupí ve Futurum Music Baru. Vstupenky na koncert jdou do předprodeje 22. června v 10 hodin. Zájemci je seženou v běžných internetových předprodejích i na pokladně Lucerna Music Baru za 390 korun. Na místě si v den konání koncertu ještě o stovku připlatí.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Futurum Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Futurum Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!