Wolkrův Prostějov v třebíčské knihovně

Wolkrův Prostějov v třebíčské knihovně 

Už 54. ročník celostátní přehlídky sólových recitátorů, recitačních kolektivů a divadel poezie v České repulbice začíná právě v těchto dnech.

Wolkrův Prostějov je příležitostí k setkání interpretů literárních textů, ke konfrontaci tvůrčích výsledků a postupů, ke vzájemné inspiraci, výměně názorů i zkušeností a vzdělávání účastníků. Posláním přehlídky je podpora zájmu pedagogů, studentů a další veřejnosti o literaturu a její tvůrčí interpretaci, iniciace aktivity v oblasti uměleckého přednesu a divadla poezie v jednotlivých regionech ČR a příprava celoroční možnosti vzdělávání interpretů, jejich pedagogů, vedoucích a režisérů.

Sóloví recitátoři jsou rozděleni do tří věkových kategorií:
1. kategorie – od ukončení 9. třídy ZŠ nebo odpovídající třídy víceletého gymnázia do 17 let,
2. kategorie – od 17 let do 20 let,
3. kategorie – od 20 let (horní věková hranice není stanovena).
Pro recitační kolektivy a divadla poezie nejsou kategorie stanoveny, mohou se zúčastnit kolektivy od 9. třídy ZŠ nebo odpovídající třídy víceletého gymnázia (horní věková hranice není stanovena).

I Městské kulturní středisko a Městská knihovna v Třebíči vyhlašují spádové kolo tohoto ročníku celostátního festivalu. Uskuteční se v úterý 15. února v 15.00 v sále hudebního oddělení Městské knihovny.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!