Kombinaci darkwave, noise a synthpopu doveze do Prahy projekt Cold Cave

Kombinaci darkwave, noise a synthpopu doveze do Prahy projekt Cold Cave  

Projekt amerického hudebníka Wesleyho Eisolda Cold Cave dorazí v druhé polovině roku do české metropole. Fanoušci se ho dočkají 5. listopadu, kdy vystoupí ve Futurum Music Baru.

Projekt Cold Cave kombinuje ve své hudbě vlivy post punku z osmdesátých let a raného syntezátorového popu. Wesley Eisold, původně zpěvák hardcorových skupin Give Up the Ghost a Some Girls, ho založil v roce 2007. K elektronické hudbě ho dovedl fakt, že se narodil bez jedné ruky. Debutové album Love Comes Close vydal o dva roky později. Druhé album Cherish the Light Years následovalo v roce 2011. 

Minulé září vydali Cold Cave singl Glory a videoklip k němu. V něm se objevila i nová sestava. Eisold ale již dříve prohlásil, že vlastně on sám je celým projektem. “Mám problém s pojmenováním ‘člen kapely’, protože nejsou žádní další ‘členové’ Cold Cave. Jsme to jen já,” vysvětlil, “spolupracoval jsem s mnoha lidmi, Někteří byli nesmírně užiteční a někteří zas k ničemu. Teď jsem nejradši, když si všechno udělám sám.” 

Cold Cave dorazí do Prahy 5. listopadu, kdy se jich dočká publikum ve Futurum Music Baru. V české metropoli není formace žádným nováčkem. Pražané měli možnost tento projekt kombinující darkwave, noise i synthpop zhlédnout již jako předskokana The Jesus and Mary Chain. 

Vstupenky jsou k dostání v internetovém předprodeji nebo na pokladně Lucerna Music Baru. Zájemci je seženou za 390 korun. Na místě si v den konání koncertu ještě o stokorunu připlatí.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Futurum Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Futurum Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!