Do Prahy se chystá projekt Zeal & Ardor kombinující koktejl spirituálů a black metalu

Do Prahy se chystá projekt Zeal & Ardor kombinující koktejl spirituálů a black metalu  

Projekt švýcarsko-amerického muzikanta Manuela Gagneuxe Zeal & Ardor letos vystoupí v Hradci Králové na festivalu Rock for People. Již nyní je jasné, že to nebude jeho jediné české vystoupení v tomto roce. Právě totiž oznámil pražský koncert ve Futurum Music Baru.

Ačkoliv funguje projekt Zeal & Ardor již od roku 2013, poprvé na sebe výrazněji upozornil svým loňským vystoupením na festivalu Roadburn. Během jeho setu dvakrát vypadl zvuk. Proto je v prostoru kostela při mrazivé skladbě z jejich přelomového alba Devil Is Fine doprovodilo přítomné publikum, což vytvořilo neopakovatelnou atmosféru. “V Roadburnu se tehdy za střídání bluesového hlasu frontmana a hlasy několika stovek hrdel publika zrodilo cosi velkého a působivého,” říkají organizátoři. 

Zeal & Ardor ve své originální hudbě kombinují americké spirituály, vězeňské písně, blues i satanistický black metal. “Myslím, že ve spojení žánrů je určitá rebelie,” vysvětluje lídr projektu Manuel Gagneux, “křesťanství bylo vnuceno jako Norům, tak americkým otrokům, a tak mě zajímalo, jak by se asi otroci bouřili ve stylu takových Burzum nebo Darkthrone.” Gagneux není typickým představitelem black metalového muzikanta. Narodil se švýcarskému otci a černé Američance.  

V červnu 2018 vydala formace druhé studiové album Stranger Fruit. “Složil jsem všechny skladby, ale s kytarami mi pomohl producent Zebo Adam. Dalším a jediným hudebníkem na albu je Marco von Almen, který s kapelou bubnuje naživo. Kurt Ballou desku míchal a udělal to nádherně,” říká Manual Gagneux. Písně na nové desce kombinují temný Delta blues, působivý gospel i ledový metal. “Black metal si velice chrání svou kulturu, protože to byla drahá a tajnůstkářská záležitost. Nyní je do jisté míry otevřen světu,” dodává, “býval nejagresivnější a nejextrémnější hudební formou, ale už není, Je třeba, aby se vyvíjel - netuším přesně jak - ale alespoň to musíme kurva zkusit.” 

Vstupenky na koncert jsou k dispozici v internetovém předprodeji i na pokladně Lucerna Music Baru. Zájemci je seženou za 330 korun, na místě se pak cena vyšplhá na 390 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Futurum Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Futurum Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!