Landscape festival nebude jen o instalacích. Připravuje i zahajovací koncert

Landscape festival nebude jen o instalacích. Připravuje i zahajovací koncert  

Šestý ročník festivalu Landscape, jenž umístí na 60 výtvarných děl, instalací a intervencí do veřejného prostoru, dorazí do české metropole již ve čtvrtek 21. června. Akci slavnostně odstartuje koncert Eskalace dobra na Vítkově, který bude zájemcům přístupný zcela zdarma.

A kdo na akci Eskalace dobra na Vítkově vystoupí? Hlavní hvězdou se stane kapela J.A.R., držitelka tří Cen Anděl. Dorazí ale i Kapitán Demo, Puding paní Elvisovej a slamer Anatol Svahilec. Tato hudební akce, která bude přístupná zcela zdarma, odstartuje ve čtvrtek 21. června šestý ročník Landscape festivalu, který nese podtitul Objevte pražskou divočinu!. Letos zaplní lokality, o jejichž budoucnosti se v současné době vedou diskuze. Konkrétně se jedná o ostrov Štvanice, Rohanský ostrov a vrh Vítkov

“Jsem velmi ráda za iniciativu, která upíná pozornost mimo exponované centrum hlavního města a je přínosem pro rozvoj vybraných městských částí ve vztahu ke kvalitnímu životnímu prostředí,” říká radní hlavního města Prahy pro oblast infrastruktury, technické vybavenosti a životního prostředí Jana Plamínková, “Landscape festival je originálním oživením veřejného prostoru a díky řadě odborníků přináší cenné inspirace.” Jakub Hepp, jeden z organizátorů, dodává: “Jednou ze základních ambicí festivalu je nejen poukazovat na problémová místa, ale také vyvolávat diskuzi a hledat či nastiňovat nová řešení. Tato urbánní akupunktura by pak mohla při troše štěstí a naslouchání ze strany establishmentu iniciovat pozitivní změny v organismu české metropole.” 

Po projektu se letos opět zapojili čeští i zahraniční architekti a umělci. Mezi nimi nechybí Kurt Gebauer, Milena Dopitová, Tomáš Vaněk či ateliéry Woven, H3T a Trevisa+. Kromě instalací a intervencí budou pro návštěvníky připraveny i doprovodné výstavy. Festival potrvá až do konce září. Podzimní program se zaměří především na odborné přednášky, debaty a diskuze, jichž se zúčastní odborníci, politická reprezentace i široká veřejnost. 

Jelikož nemá festival žádný centrální prostor, pro návštěvníky připravuje alternativní turistické trasy, jež propojí Holešovice, Karlín i Žižkov. “Zajímají nás nejen zanedbané objekty a areály, jejichž hodnota by měla být zachována pro příští generace, ale celá území, která si zaslouží citlivý urbanistický a krajinářský přístup s důrazem na udržitelnost roz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!