Alenka vstoupí do kraje zázraků pod širým nebem na Konopišti

Alenka vstoupí do kraje zázraků pod širým nebem na Konopišti 

S Kloboučníkem, Zajícem Březňákem, Houseňákem a dalšími hrdiny oblíbené pohádky se opět setká hrdinka Alenka. Velkovýpravný muzikál Alenka v kraji zázraků se chystá na jediný openAir v sezóně, 24. srpna se představí na Konopišti.

Kromě hlavních postav nebudou chybět ani komická dvojčata, přemoudřelý Valibuk, potrhlý rytíř ani zlá Srdcová královna nebo uspěchaný Bílý králík. Všechny tyto postavy Alence něco připomenou a něco vysvětlí, a to nejen Alence, ale i dnešním dětem. A dost možná i dnešním dospělým.

Muzikál je volně inspirovaný knihami Alenčina dobrodružství v říši divů a Alenka v říši za zrcadlem světově proslulého anglického spisovatele Lewise Carrolla. I v tomto muzikálovém zpracování ožijí postavy zachycené v Carrollově geniálním díle, které už po tři století nepřestává fascinovat malé i velké čtenáře. Diváci se navíc mohou těšit hned na dvě Alenky – velká, která žije v dnešním reálném světě a malá, bezstarostná Alenka.

V roli velké Alenky se představí Michaela Sejnová, v roli malé Alenky Kateřina Průšová. Kloboučníka si zahraje David Gránský a Srdcovou královnu Martina Pártlová. V roli Bílé královny diváci uvidí Dagmar Patrasovou. O muzikálovou hudbu se postaral legendární Vašo Patejdl, scénář napsali manželé Pixovi, texty k písním poté Kristýna Pixová.

OpenAir muzikálu Alenka v kraji zázraků se odehraje na Konopišti 24. srpna ve 21 hodin.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!