Táhneme na Metronome: 5 interpretů, kteří rozzáří Prahu

Táhneme na Metronome: 5 interpretů, kteří rozzáří Prahu 

Než se rozezní první tóny na holešovickém výstavišti, nabízíme festivalový speciál na pražský Metronome. Které hvězdy budou pro rezidenty české metropole doslova na dosah ruky?

Třetí ročník pražského hudebního svátku je za dveřmi a náš letní speciál #tahnemenafestaky ho nemohl opomenout! Zde je pětice toho nejlepšího, za co jste utratili vstupné.

1) Massive Attack (pátek 22. 6.)  

Trip-hopové ikony pravděpodobně znáte díky jejich proslulé skladbě Teardrop, která posloužila i jako hudební téma k seriálu Doktor House. Je to však neuvěřitelných 30 let, co už Massive Attack na scéně působí. Své největší hity obohatí jako vždy speciální projekcí a vizuálními efekty.

2) David Byrne (sobota 23. 6.)  

Viděl někdo mluvící hlavy? Nikoliv, do Prahy přijede jen jedna zpívající. Frontman slavných Talking Heads letos po dlouhých čtrnácti letech vydal sólové album American Utopia. Náš soukromý tip je, že zaboduje u diváků Metronomu stejně jako v hitparádách. To jistě jako vítěz Grammy, Oscara a Zlatého glóbu dokáže!

3) Tom Odell (pátek 22. 6.)  

Svoje Wrong Crowd už před dvěma lety potěšil a nyní je čas na slibovanou novou desku. Řeč je o hezounovi Tomu Odellovi, který si po Rock for People v Hradci odškrtne ze seznamu také pražský Metronome. Ze své připravované nahrávky zatím představil singl If You Wanna Love Somebody a publikum na výstavišti snad dopřeje i další nové kusy živě. A kdyby ne, vždycky je tu Another Love.

4) The Chemical Brothers (sobota 23. 6.)  

Po dlouhých 11 letech se do metropole vrátí také dvojice britských DJs The Chemical Brothers. Publiku se představí v 90. minutách a s velkolepou show. Vítězové Grammy a průkopníci "big beatu" na poslední zastávce ve studiu vytvořili Born in the Echoes, ale jejich fanoušci určitě uslyší průřez jejich více než šestadvacetileté kariéry.

5) John Cale (pátek 22. 6.)  

Jako poslední do seznamu vybíráme skutečnou legendu. Spoluzakladatel The Velvet Underground John Cale představí hity za 50 let účinkování na scéně, včetně písní od Velvetů. Jeho verzi slavné Cohenovy skladby Hallelujah si můžete pamatovat z filmu Shrek, ale šestasedmdesátiletý veterán a stále energický muzikant, je daleko víc než jen mistr coverů. Uvidíte a uslyšíte už za týden.

Na jakého umělce se nejvíc těšíte? Nebo za festivaly vyrazíte mimo Prahu? Naši cestu po hudebních podnicích sledujte pod #tahnemenafestaky. Reporty, fotky a hudební novinky najdete na našem webu!

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!