5 nejlepších coverů dvojice 2Cellos

5 nejlepších coverů dvojice 2Cellos 

S violoncellem umějí zázraky a jejich předělávky slavných písní baví fanoušky po celém světě - a to včetně Prahy. Představujeme, i když značně těžký, výběr nejhezčích klasických verzí známých hitů od chorvatských 2Cellos.

Dva strunné nástroje, hbité smyčce, ale i nápadité videoklipy. Tak lze charakterizovat duo ze Záhřebu, které více než 7 let vybírá populární skladby i filmové melodie a ve vlastní aranži je mění v pravý symfonický zážitek. Stejně jako na dnešním koncertě v pražské O2 areně. Nevěříte? Poslechnětě si, a také se podívejte, na pět nejlepších coverů skupiny 2Cellos. 

Thunderstruck (AC/DC)

Hit australských rockerů z roku 1990 zcoverovali Chorvaté o 15 let později. Singl z alba The Razors Edge znamenal pro kapelu od protinožců velký comeback. Verzi od 2Cellos vybíráme hlavně kvůli skvělému videoklipu. A pak že klasický dobový koncert nemůže být pořádná zábava!

They Don't Really Care About Us (Michael Jackson)

Jim možná ne, ale nám na coveru číslo dvě záleží. Superhit Michaela Jacksona pojali pánové znovu ve velkém stylu. Bitevní vřava, partie jeden na jednoho a hudba krále popu. Přitom by bohatě stačilo sledovat, jak se z hraní trhají žíně na smyčcích.

My Heart Will Go On (Céline Dion, Titanic)

Snad trochu klišé, ale kultovní píseň z katastrofického velkofilmu se musí se dvěma violoncelly líbit. Videoklip mapující zkázu bohatství a velikosti je znovu skvělou prací po vizuální stránce a při poslechu chorvatské verze naskakuje husí kůže. Kdo potřebuje Jacka s Rose, když má před sebou duo Luka Šulić a Stjepan Hauser.

Game of Thrones Main Title Theme (Ramin Djawadi, Game of Thrones)

A došlo také na Westeros. Milovníci adaptace George R. R. Martina vědí, která bije, když spatří dominantu Dubrovníku - tedy, ehm, Královo přístaviště z oblíbeného seriálu. Téma Ramina Djawadiho už je samo o sobě dechberoucí. Počkejte, až uslyšíte verzi s violoncelly. A nebojte se, všichni zůstanou živí od začátku do konce.

Moon River (Henry Mancini, zpěv Audrey Hepburn ve Snídani u Tiffanyho)

Poslední v našem seznamu figuruje naprostá filmová klasika. Píseň, která má na kontě Oscara i Grammy, byla inspirována autorovým dětstvím ve státě Georgia. Život jí poprvé vdechla Audrey Hepburn ve slavném filmu podle románu Trumana Capoteho. Jak vypadá měsíční řeka s baletkou tančící v chorvatském přístavním městě se podívejte níže.

Dvojice 2Cellos má skutečně nekonečný repertoár skvělých předělávek a pokud máte rádi některé další, dejte nám vědět jaké. Pakliže jste měli dokonce to štěstí a navštívili dnešní koncert v Praze, jsme zvědaví i na vaše dojmy.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!