Cirque du Soleil přivezou do Prahy show inspirovanou snímkem Avatar

Cirque du Soleil přivezou do Prahy show inspirovanou snímkem Avatar  

Mezinárodně uznávaná umělecká skupina Cirque du Soleil vyrazí do světových arén se svou show inspirovanou populárním snímkem Avatar režiséra Jamese Camerona. Vůbec poprvé se s produkcí nazvanou Toruk - The First Flight zastaví také v Praze, pro níž připravila hned pět exkluzivních show.

Cirque du Soleil ve vizuálně ohromující inscenaci Toruk - The First Flight zavádí návštěvníky do světa Pandory, kde zažijí poutavý příběh vyprávěný pomocí nového světa imaginace, objevů a možností, o kterých se jim dosud nezdálo. Představení kombinuje špičkové vizuály s loutkařskými a divadelními scénami, a to vše na pozadí poutavého příběhu, který na filmová plátna přenesl v roce 2009 režisér James Cameron.  

Návštěvníci se tedy mohou těšit na mytický příběh, který se odehrává tisíce let před událostmi, o nichž vypráví filmový Avatar, tedy dávno předtím, něž na Pandoře poprvé stanul kdokoliv z lidí. Diváky provede celou inscenací Vypravěčka Na’vi. Přírodní katastrofa hrozí zničením posvátného Strumu duší. Tuto situaci se rozhodnou vyřešit Ralu a Entu, chlapíci na pokraji dospělosti pocházející z klanu Omatikayi. V jejich snaze jim může pomoci létající tvor Toruk, červeno-oranžový dravec žijící v Plovoucích Horách. Právě Toruk totiž ovládá nebe nad Pandorou. 

Celou show má na svědomí tým složený ze 13 tvůrců, které umělecky vedl Guy Laliberté a Jean-Francois Bouchard. Autory a režiséry jsou Michel Lemieux a Victor Pilon, loutky navrhl Patrick Martel. Toruk je již 37. produkcí umělecké skupiny Cirque du Soleil od roku 1984. Během svého působení navštívila tato společnost již více než 450 měst po celém světě, v nichž potěšila více než 190 milionů diváků. 

Cirque Du Soleil připravil pro české publikum hned pět představení, která se uskuteční v pražské O2 areně v termínech od 31. května do 2. června 2019. Vstupenky na show budou k dispozici v internetovém předprodeji od 15. června od 10 hodin. Zájemci je seženou v cenovém rozmezí od 1 690 do 2 190 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Místo konání: O2 arena

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!