Do Prahy zavítá kapela Walking Papers. Doveze nové album

Do Prahy zavítá kapela Walking Papers. Doveze nové album  

Přestože je kapela Walking Papers součástí hudební scény teprve od roku 2012, jejími členy nejsou žádní zelenáči. Tvoří ji totiž ex-baskytarista Guns N’ Roses, Velvet Revolver či Loaded Duff McKagan, Barrett Martin, bubeník Screaming Trees, a členové The Missionary Position Benjamin Anderson a Jeff Angell. Na jejich první desce se výrazně podílel rovněž kytarista Pearl Jam Mike McCready.

Kapela Walking Papers na sebe opět upozornila 19. ledna vydáním druhé studiové nahrávky WP2, která volně navázala na její eponymní debutové album, z něhož pochází známé písně The Whole Worlds Watching a Capital T. I songy na nové nahrávce jsou samostatnými příběhy, které však jako celek vypráví o bludných duších, střetu vůlí i temné kráse amerických srdcí. 

Walking Papers to umí na pódiu skutečně pořádně rozjet. “Někdy si přidáme další písničky těsně předtím, než vyběhneme na jeviště, i když nebyl čas je pořádně nazkoušet,” vysvětluje McKagan, “pořádně to rozjedeme a ono to funguje. Asi nám to jde pod palbou všech těch reflektorů na pódiu.” A Angell dodává: “Nikdy mě nenapadlo, že ta kapela bude mít takovou sílu. Každej z nás umí hrát na svůj nástroj jako bůh a lidi mi říkaj, že v nich naše písničky vyvolávají stejný emoce jako filmy nebo romány, a to se mi fakt líbí. Lidi se tomu prostě musí otevřít. A na nás je ten zbytek.” 

Kvůli vytíženosti všech členů kapely je sestavování koncertní šňůry nesmírně obtížnou záležitostí. Proto budou na nadcházejícím turné, během něhož se zastaví také v Praze, Angell a Anderson doplněni jinými spoluhráči. Nate Daley se postará o kytaru, Dan Spalding se chopí baskytary, Will Andrews bicích a Gregor Lothian zahraje na saxofon. Přesně v takové sestavě budou předskakovat kapele Alice in Chains na jejím severoamerickém turné. Pak vyrazí do Evropy na sólové koncerty. 

V Praze se Walking Papers zastaví 2. října, kdy vystoupí v Café V lese. Vstupenky jsou k dostání v internetovém předprodeji za 250 korun. Na místě si pak zájemci ještě o padesát korun připlatí.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Café V lese nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Café V lese

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!