Transglobal Underground hlásí comeback a vyráží na turné. Spolu s Natachou Atlas dorazí i do Prahy

Transglobal Underground hlásí comeback a vyráží na turné. Spolu s Natachou Atlas dorazí i do Prahy  

Energická britská kapela Transglobal Underground, která se ve své tvorbě zaměřuje na propojování západních, orientálních a afrických hudebních vlivů, ohlásila po několika letech svůj comeback. A během svého návratu na koncertní pódia nemine ani Prahu, kam zavítá již na podzim tohoto roku.

Transglobal Underground hlásí návrat! Opět se tak na jednom koncertním pódiu sejdou její původní členové, a to včetně belgické zpěvačky Natachy Atlas, která s kapelou spolupracovala na jejích prvních albech. V dnešní době má tato world fusion formace na svém kontě již deset studiových desek. Poslední s názvem Kabatronics vyšlo v roce 2013. Mezi nejznámější písně patří singly Sky Giant či Temple Head, který byl použitý v reklamní kampani Coca Cola při příležitosti Olympijských her.  

“Jak bychom vlastně mohli Transglobal Underground definovat?” ptají se sami sebe organizátoři pražského koncertu, “už 25 let je to DJ/hudební parta, jedni ze zakladatelů globální fúze, neúnavná skupina proslavená svými úžasnými koncerty, návštěvníci folkových festivalů, techno soundsystém, popová kapela, klubová noc, produkční tým hitu Středního východu, improvizovaná studijní kapela indické klasické hudby, albánská dechovka a mnoho dalších věcí.” Transglobal Underground je skutečně partičkou mnoha tváří.

Formace vznikla spojením hudebníků, zpěváků, DJů, autorů i fanatiků do samplů, kteří se potkávali v nacpaných kancelářích západolondýnského vydavatelství Nation Records. Roky míjely, alba přibývala a kapela se pustila do koncertování po celém světě. Dočkali se jí fanoušci v Severní Americe, Indii, Jižní Afriky, Kazachstánu, Venezuele a dalších zemích. Právě tyto početné výjezdy udělaly z kapely globální senzaci, která dávno přesáhla hranice Velké Británie.  

Do Prahy dorazí Transglobal Underground spolu s Natachou Atlas, jež se věnuje propojování arabské a severoafrické hudby, 9. října, kdy vystoupí v Lucerna Music Baru. Vstupenky jsou k dispozici v internetovém předprodeji za 540 korun. Na místě se pak cena vyšplhá na 650 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!