Hradec Králové zrychlí na osm dní tempo. Rozhýbe ho Open Air Program

Hradec Králové zrychlí na osm dní tempo. Rozhýbe ho Open Air Program  

To nejaktuálnější z dění na půdě amatérského divadla i čerstvě profesionalizované alternativní scény nabídne i letos festival Open Air Program, jenž se uskuteční v Hradci Králové ve dnech od 22. do 29. června. Pro návštěvníky chystá bohatý program plný divadelních, hudebních i doprovodných produkcí.

Činohra, alternativní divadlo, tanec, performance, improvizace, stand-up comedy, autorská představení, pohádky i loutkové divadlo. Během letošního Open Air Programu si přijdou na své skutečně všichni. Hned první den nabídne mezinárodní loutkařské duo Waxwing Theatre s jeho komickým, byť místy až krutým představením Smysl kura. V rámci večerního programu pak vystoupí i dva brněnští klauni Filip Teller a Pavol Seriš.  

Následující den pak přinese třeba inscenaci Vztahology amatérského souboru S bojkou v zádech i performanci tvořenou zahraničními studenty DAMU. Chybět nebude ani Slam Poetry, cirkusové představení Bibi2 či klasickou činohru Divoké historky od olomouckého Divadla Tramtárie. Během festivalu dorazí i ‘stálice' Geisslers Hofcomoedianten s Malými příběhy velkého knížete i Divadlo Spektákl s Dostojevského Uraženými a Poníženými. Vůbec poprvé dorazí na Open Air Program brněnský Buranteatr. A to samozřejmě není vše!  

Pro ty nejmenší návštěvníky bude připraven také bohatý doprovodný program. Na Loutkovišti si budou moci vyzkoušet, jaké je to být režisérem, hercem i filmovým kritikem. Organizátoři připravují rovněž interaktivní výstavu Vítejte v Československu, která přiblíží zájemcům dějiny naší republiky. Děti se dočkají kromě dílniček a kreativních workshopů rovněž pohádkových souborů DAMÚZA, Kolonie, Toy Machine a dalších.  

Na své si přijdou i hudební fanoušci. Do Hradce Králové dorazí rurální kolektiv Opak Dissu i rock’n’rollová formace Lazer Viking. Se svou show se představí rovněž noisové duo Tomáš Palucha, kapela Cold Cold Nights i Kalle. Nepostradatelnou součástí programu se stanou také taneční večírky pod taktovkou DJky Johany či osvědčeného dua Tomino&Myslivec. Festival na letošní ročník chystá rovněž úplnou novinku - hrají počítačových her s živým hudebním doprovodem. Ceněné hry Limpo a Chuchel živě doprovodí kapela DVA i Ventolin

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!