Letní Letná láká na elitu českého nového cirkusu i pantomimy

Letní Letná láká na elitu českého nového cirkusu i  pantomimy 

Mezinárodní festival Letní Letná, který oživí českou metropoli od 15. srpna do 2. září, opět chystá největší přehlídku českého nového cirkusu. Návštěvníci se ale dočkají i zahraničních hvězd, celé řady premiér a umělců několika generací, kteří přivezou inscenace plné pohybu, tance, akrobacie, hudby i světla.

A na co láká letošní Letní Letná? Velký zážitek by měla přinést premiéra inscenace populárních Losers Cirque Company. Jejich představení Vzduchem je inspirované knihou Jonathana Livingstona Racek. Návštěvníci se dočkají rovněž klaunérie Letem sokolím od Divadla Bolka Polívky, z níž vyplývá, že lhát se nemá, ani když víte, že máte pravdu. Bratři v tricku představí mysliveckou romanci plnou cirkusových trofejí Lov, při níž spojili síly s Holektivem. A dorazí i soubory Cie Pieds Perchés, Circo Frico, Feel the Universe či Vít Nezval & kol.  

Obyvatelé i návštěvníci Prahy budou mít možnost setkat se se Ctiborem Turbou, jenž je mimořádnou a mezinárodně uznávanou osobností. Významně se podílel na spoluvytváření historie evropské pantomimy i základů nového cirkusu. V malém karavanu, do něhož se vejde maximálně šest diváků, promítne a okomentuje vybrané úryvky filmů. “Je mi 74 let, tedy jako mim jsem neužitečný. Už ani jako pedagog nepracuji, přestože jsem založil a vedl dvě katedry mimů,” vysvětluje legenda pantomimy, “naštěstí jsem miloval film, k filmu se lísal a o filmovou tvorbu usiloval. Takže vedle divadla zůstávají dokumenty, studentské filmečky a sporadicky film.” 

Organizátoři připravují pro návštěvníky i oblíbená open air představení. Pod letním pražským nebem se představí Squadra Sua s divadelním představením Happy hour, Cink Cink Cirk s inscenací Dukto oslavující léto, odlišnosti i šílenství i formace VOSTO5, která předvede svůj Stand’artní kabaret i Slzy ošlehaných mužů vyprávějící osudový příběh nejúspěšnějšího českého lyžaře Bohumila Hanče a jeho přítele Václava Vrbaty. Patnáctý ročník festivalu nabídne jedinečnou atmosféru, originální příběhy a vynikající herecké a artistické výstupy. 

Vstupenky na jednotlivé inscenace je možné zakoupit na oficiálních stránkách festivalu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!